Bazinele de la Săcelu, deschise sâmbătă. Baza de tratament, mai târziu!

Vești bune pentru cei care vor să meargă weekend-ul acesta la plajă la Săcelu. Bazinele se vor deschide începând de sâmbătă, anunță conducerea CE Oltenia. În schimb, baza de tratament balnear rămâne închisă. Sunt voci din CEO care spun că hotelul nu se va deschide deloc, la fel și cantina amenajată acum trei ani. Astfel, afaceriștii din zonă, care au înființat pensiuni și restaurante, vor fi avantajați. Tarifele de acces la bazinele din stațiunea Săcelu au rămas la nivelul anului 2016.

CE Oltenia a reușit să termine reparațiile și igenizarea la bazinele de înot de la Baza de tratament Săcelu, astfel că vor fi accesibile celor interesați începând din data de 17 iunie. Cei care vor să facă și tratament vor trebui însă să mai aștepte. „Pornește Săcelu. Sâmbătă deschidem partea de ștrand și de pe data de 22 iunie se deschide și baza interioară de tratament”, a declarat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia.

Pentru deschiderea bazinelor, societatea MedservMin va trimite personal la Săcelu, pentru a asigura serviciile medicale. „Așteptăm să primim comanda de la CE Oltenia pentru a duce personal acolo. Discuția este că sâmbătă deschidem. Vom avea pe kinetoterapie inclusiv studenți de la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale din Târgu Jiu. Asigurăm actul medical și cel de intervenție în caz de evenimente”, a precizat Ion Rușeț, directorul interimar al societății MedservMin.

Tarife neschimbate

Bazinele de înot exterioare vor fi deschise publicului larg începând de sâmbătă, de la ora 10. Tarifele vor rămâne la nivelul anului trecut. Adulții vor plăti 10 lei în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, iar în timpul săptămânii doar 8 lei. Pensionarii vor scoate din buzunar 7 lei, dacă vin la bazine în zilele de luni până vineri. Tinerii între 10 și 18 ani vor achita 6 lei, iar pentru copiii sub 10 ani intrarea este liberă. Tariful practicat pentru închirierea unui șezlong este de 7 lei/zi.

Hotelul și cantina, închise

Conducerea CE Oltenia a evitat mereu să vorbească despre redeschiderea hotelului, acolo unde în anii trecuți erau găzduiți inclusiv salariații companiei energetice. Surse din CEO susţin că la baza de tratament nu vor mai fi făcute cazări, mai ales că din acest an minerii nu mai primesc bilete de tratament la această staţiune. Nici cantina nu s-ar mai deschide. Ca atare, afaceriştii din zonă vor fi avantajaţi, mai ales că în stațiune ajung în fiecare sezon estival mii de oameni din toate colțurile țării, pentru tratamentul cu nămol.

Galerie foto



Vizualizări: 3,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: