O fetiţă din Târgu Jiu, nenorocită de medici. Are nevoie de 50.000 de euro ca să nu-şi piardă piciorul!

Medici din Timişoara şi Bucureşti au distrus, rând pe rând, destinul unei fetiţe de doar şapte anişori din municipiul Târgu Jiu. Priscila Feraru s-a născut cu o banală luxaţie de şold şi medicii, în loc să repare malformaţia congenitală, au măcinat ani la rând piciorul fetiţei care acum este mai scurt cu şase centimetri decât celălalt picior. Lovitura finală a dat-o medicul ortoped Gheorghe Burnei, de la Marie Curie, în anul 2015, care i-a făcut fetei o operaţie neomologată în România. Singura şansă de recuperare a copilei este acum o operaţie la Viena, intervenţie care costă 50.000 de euro.

Patru operaţii la piciorul stâng şi ani petrecuţi prin spitalele de ortopedie din România. Acesta este calvarul prin care a trecut Priscila Feraru, o fetiţă de doar şapte anişori care s-a născut cu o banală luxaţie de şold. Fără să fie descoperită la timp, o echipă de medici din Timişoara a garantat familiei că defectul mai poate fi îndreptat şi a decis să opereze copila. Nu s-a întâmplat deloc aşa. După trei operaţii nereuşite, în loc să construiască, piciorul fetei fusese scurtat de medici cu şase centimetri. Acesta a fost momentul când familia a ajuns prin recomandări la medicul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Familia spera ca acesta să îndrepte toate erorile medicale ale colegilor lui din Timişoara, însă s-a întâmplat exact invers. „I-a tăiat 75% din femur, a înlocuit osul sănătos cu o proteză care i-a afectat şi bazinul, şi coloana. Este o proteză care nu este omologată în România, o proteză dintr-un titan, nu ştiu cum piciorul ei a suportat acel material. Nu ni s-a spus nimic, n-am ştiut. Acum trebuie scoasă această proteză, operaţie care nu se face decât la Viena. Am găsit un medic care a venit din Viena la Bucureşti la o clinică particulară, a consultat-o, ne-a zis că sunt şanse foarte mari pentru reconstrucţia femurului, a şoldului şi a bazinului astfel încât să aibă o viaţă aproape normală”, a declarat Elena Codiţoiu, mama Priscilei.

Operaţie neomologată

Dacă nu ajunge la Viena, piciorul fetei n-ar mai avea cum să crească sau, în cel mai rău caz, s-ar ajunge la amputare. Cu lacrimi în ochi, mama fetei cere sprijin financiar căci suma de 50 de mii de euro este prea mult pentru ce-şi pot permite familia. „Ştiu că există oameni cu suflet bun, e greu să ceri ajutorul unor oameni care nu te cunosc, dar mă văd nevoită să cer ajutor, să discut despre problema mea. Avem nevoie de sprijin, sperăm să primim ajutor, ştim că este o sumă foarte mare”, a spus Elena Codiţoiu. Deşi a fost sfătuită să dea în judecată şi să ceară despăgubiri medicilor care i-au nenorocit copila, femeia spune că prioritar este sănătatea micuţei şi rezolvarea problemei de sănătate. „Un medic care a colaborat cu domnul doctor Burnei la operaţie ne-a transmis un mesaj precum că operaţia pe care Priscila a suportat-o nu era ce trebuia să fie, este o operaţie eronată. Am rămas cu suspiciuni şi am mers la alţi doi medici de renume din Bucureşti care ne-au zis că nu au ce să facă, că operaţia suportată de fată nu este una scrisă în cărţile de medicină. Am scris ceva de mână, scris de doctorul care ne-a controlat, ceva de genul «operaţia nu este omologată, este malpraxis»”, a mai spus mama fetei.

Concert umanitar

În sprijinul familiei a venit şi Asociaţia Sănătate, Educaţie şi Familie din Târgu Jiu care va organiza vineri un concert umanitar în salonul Nobless, complex Riviera by Anna Events. Vor concerta Alma Quartet, Luiza Spiridon, Christall Sound. „Când am cunoscut-o pe Priscila n-am putut să stau să nu-mi dea lacrimile şi să nu fiu foarte impresionat de acest caz. S-a născut cu o luxaţie de şold şi acum are nevoie de o operaţie în străinătate care costă în jur de 50.000 de euro. Trebuie strânşi aceşti bani. Dacă nu face această operaţie, până în 16-17 ani riscă să-şi piardă piciorul în întregime”, a spus Romeo Nagy, reprezentantul Asociaţiei Umanitare. Singura dorinţă a copilei este să poată alerga şi ea ca şi ceilalţi copii, să practice un sport şi să scape de operaţiile care au chinuit-o în cei şapte ani de viaţă.

Cei care doresc să o ajute pe Priscila să aibă o şansă la o viaţă normală pot depune sume de bani în următoarele conturi bancare: RO91BTRLEURCRT207083001 sau RO44BTRLRONCRT020708300

Galerie foto





Vizualizări: 47,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: