Bebeluş mort găsit într-o ghenă de gunoi

Descoperire șocantă făcută luni dimineață la o ghenă de gunoi din centrul municipiului Târgu Jiu de către un bărbat care caută prin gunoaie sticle și plastice pe care să le recicleze. El a dat peste cadavrul unui bebeluș, care se afla într-o pungă aruncată printre resturile menajere. Omul nu e la prima întâmplare de acest gen, în anii trecuți el mai având parte de o astfel de experiență, dar atunci copilul a trăit şi chiar a fost botezat de primarul Cârciumaru.

 Luni dimineață șocul a fost mare chiar și pentru Ion Pieptan. „Căutam pe acolo sticle și PET-uri, că eu cu astea mă ocup, și mă uitam prin plase, că mai aruncă oamenii și mâncare pe care eu o iau și o dau la porci. Altă dată mai aruncă câte o pisică moartă, din astea. Ei, acum când am văzut capul de copilaș, cu părul acolo, m-a luat așa cu tremurat. Era în două pungi, asfixiat. Eu am desfăcut prima pungă și a doua am lăsat-o jos. Am sunat la 112 că știam ce trebuie să fac. Acum câțiva ani am mai găsit o fată lângă Comisariatul Militar, dar ea era vie și a trăit. Atunci am crezut că e vreo mâță pe acolo, dar era ea. Și atunci am sunat la Poliție”, a povestit bărbatul.

 „E posibil să fi fost vie”

Descoperirea s-a produs la blocurile aflate lângă statuia lui Sergiu Nicolaescu. Aici au venit imediat mai multe echipaje ale Poliției, agenţii verificând blocurile învecinate, în speranţa că vor afla ceva despre vreo gravidă ce ar fi trebuit să nască. Oamenii erau şocaţi când au auzit pentru ce este atâta mobilizare de forțe, nevenindu-le să creadă că în timp ce alte familii îşi doresc din răsputeri un copil sau altora le moare fătul la naştere, există încă femei care își arunci pruncii la tomberon ca pe o roşie stricată. „Este incredibil că se poate întâmpla așa ceva. Mi se face rău. Stau aici în bloc, am fost plecată la părinții mei, dar nu-mi vine să cred că e posibil aşa ceva”, a spus o femeie, în timp ce un bărbat a completat-o. „Animalele au grijă de puii lor mai bine ca oamenii. Ați văzut, o pisică, un câine, are grijă de puiul său, în timp ce omul nu are grijă de copilașul pe care i l-a dat Dumnezeu. Sunt oameni nenorociți, mai răi ca animalele, care nu gândesc”.

Trupul neînsufleţit al fetiţei găsite moarte a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei. Şefa SML Gorj, dr. Claudia Beldean, a fost cea care a făcut examinarea la faţa locului, primele informaţii arătând că bebeluşul ar fi putut fi născut cel mai devreme duminică seara. „Duminică după-amiază, spre seară, poate noapte, nu are multe ore de la naştere pentru că în mediul închis şi umed putrefacţia merge mai repede la copii. E posibil să fi fost vie, dar finalul va fi stabilit doar de necropsie și de analize de laborator. Cert e că pe corp nu se observă urme de violență, iar asta poate susţine varianta că a fost născută vie”, a menționat Beldean. Informaţiile legiştilor sunt aşteptate acum şi de poliţişti, care încearcă să dea de urma mamei, în funcţie de modul în care s-a născut fetiţa, vie sau moartă, urmând să fie dispus şi modul în care va continua ancheta.

 Probleme psihice

Nici măcar psihologii nu-și pot închipui ce fel de mamă i-ar putea face așa ceva propriului copil. ”Dacă este adult poate să fie cu probleme psihice, adult și chiar minor, cu probleme psihice sau cu situație economică necorespunzătoare. Poate să fie legat și de dezvoltarea ei socială, poate să fie o structură dizarmonică, o personalitate psihopată care nu empatizează cu copilul, efectiv nu are sentimente psiho-afective suficient de maturizate pentru a realiza ce implică situația ca atare, că bine era de-l năștea și-l dădea într-o instituție de ocrotire, dacă avea discernământ”, a spus Maria Drigă, psiholog.

Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: