Bebeluş mort la maternitatea din Târgu Jiu

Părinţii unui bebeluş mort la maternitatea din Târgu Jiu au reclamat ieri cadrele medicale, acuzându-le că sunt responsabile pentru decesul respectiv. Nou născutul a venit pe lume sâmbătă dimineaţa şi era primul copil al familiei, medicii spunând că la naştere acesta a avut probleme şi că din această cauză starea de sănătate i s-a înrăutăţit brusc. Aurel şi Elena Rădulescu s-au bucurat nespus la sfârşitul săptămânii trecute când femeia a născut un băieţel de 3,5 kg. Bebeluşul a murit însă ieri dimineaţă, fără să fi dat anterior semne că ar avea probleme. Femeia spune că asistentele medicale au intervenit prea târziu, iar soţul ei declară că a fost nevoit să dea bani pentru a intra în graţiile cadrelor medicale. "Eu nu am de unde să ştiu când copilul doarme sau dacă e mort. Eu le-am spus că mi se pare că nu mai respiră şi au început să ţipe la mine că de am stat atât fără să le spun nimic. Până atunci nici nu le interesa de ce se întâmplă, acum mă fac pe mine vinovată. Eu le-am chemat şi le-am spus că am impresia că e o problemă cu cel mic, dar până atunci nici că le-a interesat", spune mama micuţului. 
 La rândul său, tatăl băiatului nu crede că fiul său a trecut în lumea celor drepţi atât de repede. El îi acuză pe angajaţii spitalului cel puţin de nepăsare, motiv pentru care i-a şi reclamat peste tot pe unde a putut. "Eram la naşul meu în oraş, că la el stăm de când a născut soţia, ca să venim mai repede la ea, iar acum, de dimineaţă, am primit telefon că a murit băiatul. Cum să moară aşa din senin? Eu nu ştiu să fi avut probleme, vina este numai a celor de la spital că până nu le dai ceva nu se mişcă de pe scaun sau din pat. I-am dat doctorului bani, i-a făcut soţiei perfuzie, nu am dat banul nici nu s-a mai uitat la ea. Aşa merg lucrurile, iar acum dacă am copilul mort pot să spun. I-am reclamat la conducerea spitalului, mă duc la Colegiul Medicilor, merg la Poliţie, nu voi lăsa lucrurile aşa pentru că am tot văzut cazuri cu copii morţi şi nu s-a întâmplat nimic niciodată. Mie nu-mi spune nimeni nimic din ceea ce s-a întâmplat aici. Când m-am dus să-i iau la întrebări au chemat Poliţia şi Jandarmii şi m-au dat afară ca pe un borfaş, în loc să îmi explice cum stau lucrurile", spune tatăl bebeluşului mort.
 Conducerea spitalului judeţean de urgenţă Târgu Jiu a confirmat primirea reclamaţiilor din partea soţilor Rădulescu, directorul adjunct Constantin Pălivan menţionând că, automat, în acest caz este sesizat şi Colegiul Medicilor. Bebeluşul decedat acum a primit nota 4 la naştere, medicii spunând că de abia după aflarea necropsiei vor şti motivele care au dus la decesul lui. "Am fost sesizaţi de tatăl copilului, noi am sesizat pe linia noastră Colegiul Medicilor, se va face o anchetă internă şi cu siguranţă vă vom informa atunci când vor fi trase primele concluzii. Deocamdată pot să vă spun că bebeluşul a avut unele probleme la naştere, nota lui nu a fost una foarte mare, dar aşteptăm să vedem şi raportul de la medicina legală şi atunci vom putea decide felul în care va continua ancheta", spune Pălivan.
 


Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: