BEJ a primt 25 de contestații. Care sunt soluțiile

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană numărul 20 Gorj a primit un număr de 25 de sesizări cu privire la felul în care s-au desfășurat alegerile elctorale. Pentru acestea s-au pronunțat soluții. 

Iani Gârbaciu, persoana desemnată să facă declarații privind activitatea Biroului Electoral Județean, a expus toate contestațiile și rezoluțiile lor.

Contestația înregistrată Mihai Florin Marian, membru al Partidului Național Liberal, în Biroul Electoral de Circumscripție orășenească numărul cinci Rovinari, prin care acesta a contestat modul de atribuire a mandatelor la Consiliul Local Rovinari, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană numărul 20 Gorj a hotărât respingerea contestației. Se consideră că nu au avut în vedere liste complete ca și criteriu de repartizare sau de redistribuire a mandatelor. 


A doua sesizare înregistrată de Ștefan Peneșel, în calitate de consilier local în cadrul Consiliul Local al comunei Stejari, prin care sesiza faptul că în dimineața zilei de 10/06/2024 sacii cu buletine de vot aduși pentru predare de la secțiile de votare la biroul Electoral de circumscripție comunală numărul 62 Stejari, nu erau sigilați, conform procedurii legale în vigoare, a fost înaintată Biroului Electoral Central. 


A treia contestație Ion Buzărin, candidat pentru Consiliul Local și pentru funcția de primar la Mătăsari, prin care solicită ca Biroul Electoral al circumscripției comunale numărul 45 Mătăsari să dispună renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea Consiliului Local Mătăsari, a fost înaintată către Biroul Electoral Central.

A patra contestație, înregistrată și formulată de Nicolae Cârligeru Năstasie, candidat pentru funcția de primar al comunei Văgiulești, prin care s-a contestat procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării de la secția numărul 330 și numărul 331 din localitățile Văgiulești și Covrigi, din circumscripția electorală comunală Văgiulești, a fost înaintată Biroului Electoral Central. 


Cea de-a cincea sesizare care aparține Oanei Corlan, reprezentant al Alianței pentru Unirea Românilor în Biroul electoral al secției de votare numărul 261 din circumscripția electorală Padeș, prin care a arătat nereguli sesizate în secția de votare în timpul procesului votării și de asemenea solicită renumărarea  voturilor din secția de votare,  a fost înaintată biroului electoral al circumscripției comunale numărul 48 Pades. 


Cea de-a 6-a cea de-a 7-a sesizare și cea de-a 16-a solicitare au cumva același obiect, au fost depuse de un candidat independent pentru Primăria Bălești, de Nicușor Florin Papuc. 
Aceste sesizări au fost înaintate Biroului Electoral Central. Era vorba de solicitarea de renumărare a voturilor pentru Consiliul Local și Primăria comunei Bălești. 


O altă întâmpinare înregistrată de Emil Cătănoiu, candidat la funcția de primar al comunei Căpreni, prin care solicită reluarea numărării voturilor pentru primar și pentru Consiliul Local din circumscripția electorală numărul 26 Capreni, a fost înaintată către biroul electoral al circumscripției comunale numărul 26.


Următoarea sesizare înregistrată de reprezentanții Partidului Național Liberal Filiala Motru, prin care solicită anularea alegerilor și repetarea scrutinului, invocând fraudarea alegerilor locale în municipiul Motru, a fost înaintată către Biroul Electoral Central.

Altă solicitare a fost întocmită de Silviu Tomescu, candidat la alegerile din anul 2024 pentru funcția de consilier local al orașului Novaci din partea Uniunii Salvați România, prin care solicită renumărarea buletinelor de vot pentru alegerea Consiliul Local al orașului Novaci din secțiile de votare numărul 83 și 85, spunând că numărul de voturi valabile exprimate pentru un competitor electoral diferă de cel afișat a doua zi cu câteva voturi, astfel încât la redistribuire să se schimbe ordinea, a fost înaintată către Biroul Electoral al circumscripției comunale numărul patru Novaci.


O altă cerere înregistrată la biroul electoral al circumscripției județene numărul 20 Gorj de  Valeriu Marius Pieptenat, candidat la Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu din partea Partidului Umanist Social Liberal, prin care se solicită acces la consultare a celor 58 de procese-verbale privind consemnarea rezultatelor alegerilor din secția de votare din municipiul Târgu Jiu și punerea la dispoziția acestor procese verbale în copie, Biroul Electoral Județean a înaintat-o Biroului Municipal de Circumscripție numărul unu Târgu Jiu.


Întâmpinarea cu numărul 12 formulată de REPER cu privire la existența unor nereguli în procesul de votare în 52 de secții de votare din județul Gorj, arătând că din numărul total de secții de votare, 51 de secții de votare au înregistrat zero voturi pentru reper, fiind un fenomen generalizat, pesupune renumărarea voturilor. Această solicitare a fost înaintată către Biroul Electoral Central. 


Întâmpinarea cu numărul 13, formulată de Radu Miruță, președintele USR Gorj,olicită să nu se dispună validarea până la soluționarea cererii formulate către biroul electoral al circumscripției municipale numărul unu Târgu Jiu, privind renumărarea voturilor. La această solicitare, Radu Miruță va primi în decursul zilei de astăzi un răspuns din partea Biroului Electoral Județean. 


Întâmpinarea cu numărul 14 formulata de Ionuț Mirel Giubalcă, candidat la funcția de primar al orașului Târgu Cărbunești și consilier local în cadrul Consiliul Local al orașului Târgu Cărbunești din partea Alianței Dreapta Unită USR-PMP, prin care arată că alegerile locale au fost fraudate și solicită renumărarea votului și anularea alegerilor, a fost înaintată către biroul electoral al circumscripției comunale numărul șase Târgu Cărbunești.


Cea de  a 15-a contestație formulată de Alexandru Marius Motohonu, președinte al filialei județene Gorj a partidului SOS România, prin care solicită renumărarea voturilor nule la alegerile europarlamentare din județul Gorj, având în vedere că la nivel național s-a constatat că un număr impresionant de voturi valabil exprimate au fost în mod eronat anulate, a fost înaintată către Biroul Electoral Central.


Contestația cu numărul 17, formulată de Ion Marian Ciofâcă, prin care solicită o renumărare a voturilor pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu și pentru Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu, în secțiile de votare numărul 25, 36 și 51 din circumscripția electorală numărul unu Târgu Jiu, a fost înaintată că înaintată către Biroul Electoral Central.


O altă contestație a fost formulată de Constantin Pănescu, președintele Alianței Național Creștine, prin care solicită anularea alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu, având în vedere că votarea și rezultatul alegerilor au avut loc prin fraude în natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripția electorală respectivă, a fost înaintată Biroului Electoral Central.


Cea de-a 19-a contestație, formulată de Partidul Național Liberal, filiala Gorj, prin care solicită anularea proceselor-verbale ale secțiilor de votare din județul Gorj privind rezultatul alegerilor, renumărării voturilor din toate secțiile de votare și anularea alegerilor, a fost înaintată, de asemenea, Biroului Electoral Central.


Contestația înregistrată de Ion Fugaru, candidat la funcția de primar al orașului Târgu Cărbunești și la Consiliul Local al orașului Târgu Cărbunești din partea Partidului Umanist Social Liberal, prin care solicită renumărarea voturilor, a fost înaintată Biroului Electoral Central.


Contestația înregistrată la Biroul Electoral central al circumscripției județene numărul 20 Gorj, formulată de Dumitru Modrea, candidat la funcția de primar al comunei Turcinești, prin care se solicită anularea proceselor-verbale ale secțiilor de votare numărul 322 și 321 din circumscripția electorală numărul 66 Turcinești, a fost înaintată Biroului Electoral Central. 


Toate aceste sesizări și întâmpinări au fost discutate aseară, în ședința de lucru a Biroului Electoral Județean.

Până în momentul de față au mai fost depuse patru solicitări, patru întâmpinări care au fost luate în discuție până la această oră. 


E vorba de o solicitare a președintei secției de votare numărul șase, Târgu Jiu. Această solicitare a fost transmisă de Biroul Electoral Județean către Biroul Municipal numărul unu Târgu Jiu. 


Apoi, vorbim de o solicitare a lui Constantin Viorel Hulă, candidat din partea Partidului Național Liberal la funcția de consilier local la Peștișani. În cazul său, astăzi, reprezentanții Biroului Electoral Județean o să formuleze un răspuns petentului cu privire la operațiunea de verificare a proceselor verbale.

Ulltima contestație depusă îi aparținelui Dinel Fumărel, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar a orașului Novaci. Acesta a contestat procesul de numărare a voturilor și procesul verbal de întocmit la finalul votului.  Contestația a fost soluționată astăzi și a fost transmisă pentru soluționare Biroul Electoral al orașului Novaci.

Vizualizări: 4,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: