BEJ: Au fost depuse 8 sesizări. Cer renumărarea voturilor

Greșelile făcute pe procesele verbale în urma scrutinului de duminică, 27 septembrie, au atras după sine mai multe sesizări. Astfel, la Biroul Electoral Județean Gorj au fost depuse 8 sesizări prin care se reclamă faptul că procesele verbale nu au fost întocmite corect, fiind vorba despre anumite fraude, conform reclamațiilor.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu, spune că până în prezent nu au fost soluționate sesizările, iar cei care au reclamat își doresc renumărarea voturilor de la circumscripțiile respective.

”Au fost sesizări depuse la Biroul Electoral Județean. După fiecare proces electoral sunt oameni nemulțumiți și s-a văzut și de această dată. Este vorba despre 8 sesizări depuse la BEJ, contestații care au fost depuse mai departe către Biroul Electoral Central spre soluționare. În acest moment, nu sunt soluționate. Sunt nemulțumiri legate de procesele verbale în care cei care sesizează indică greșeli și solicită renumărarea voturile considerând că au existat fraude. Așteptăm soluționarea contestațiilor și vom vedea ce vom face și pe plan local. Astfel de sesizări s-au făcut în toată țara, fiind greșeli la întocmirea proceselor verbale și tocmai de aceea nu s-a închis numărarea voturilor. Și în Gorj sunt circumscripții care nu s-au închis, tocmai pentru că au fost greșeli la procesele verbale, iar sistemul informatic s-a blocat din cauza unor date introduse greșit în tabletă”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

De asemenea, nici rezultatele alegerilor nu au fost comunicate oficial pentru județul Gorj, chiar dacă au trecut patru zile de la ziua votului.

Vizualizări: 4,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: