Gorun (UCB): E cea mai bună admitere din ultimii șapte ani

Miercuri începe un nou an universitar și pentru studenții înscriși la Universitatea "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, dar condițiile vor fi de pandemie. Cursurile se vor ține, în mare parte, online, iar în căminul universității vor fi cazați, în principiu, doar studenții străini. În ciuda epidemiei, UCB Târgu Jiu a bifat un record în acest an. “Avem cea mai bună admitere din ultimii șapte ani”, a spus Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Și studenții vor intra, de miercuri, în scenariul galben. Cele mai multe cursuri se vor face online. “Nu deschidem anul universitar cum aș fi dorit. Vom merge pe o formulă hibridată. Se vor organiza cursurile și seminariile de ordin teoretic online și prezență fizică, cu formațiuni restrânse, doar pe laboratoare la Științe Medicale, Inginerie și, în același timp, școala de aplicație pentru învățământul pedagogic pentru că acum, în școli, nu putem intra. E o mare problemă cu practica pedagogică. În plus, nu are aceeași calitate învățământul online cu învățământul tradițional, față în față”, a spus Adrian Gorun, președintele Senatului UCB Târgu Jiu.

Numărul de locuri din cămin a fost redus în acest an. Așa s-a ajuns în situația de a fi cazați, în mare parte, doar studenții din Republica Moldova ori din Serbia. „Sunt, în același timp, un pic nemulțumit și pentru faptul că trebuie să gestionăm bine cazările în cămin. Copiii vin din diverse zone. am văzut că a apărut virusul la Inspectoratul Școlar. Ferească Dumnezeu să fie contaminări în cămin. Ar mai fi soluții, dar cum nu îi chemăm acum la cursuri, îi vom aduce în cămin pe copiii moldoveni și pe cei din Serbia. Vom declanșa, începând cu octombrie, toată procedura în privința acreditării unor programe, avem cea mai bună admitere din ultimii șapte ani”, a mai spus Gorun, la Târgu Jiu TV.

Vizualizări: 1,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: