Belgher, după protestul din Târgu Jiu: Nişte golani

Protestatarii care au fost miercuri seara în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu au fost criticaţi că au folosit cuvinte obscene, în condiţiile în care erau mulţi copii în jurul lor. Cei care au încercat să-i convingă să renunţe la acest limbaj nu au făcut decât să-i înverşuneze şi mai tare.

Printre ei a fost şi Leonida Belgher, vicepreşedintele PMP Gorj. El a pus mâna pe microfon şi i-a rugat pe protestatari să nu mai folosească cuvinte obscene. Fără succes însă. „Eu ştiu că merită să-i scoatem cu forţa din Guvern, dar asta nu înseamnă că putem folosi cuvinte pe care mi-e jenă să le reproduc. Copiii noştri preiau de la noi exact ce spunem în spaţiul public. Unde ne ducem cu acest vocabular? Putem să luăm atitudine şi fără aceste cuvinte”, le-a spus Belgher celor prezenţi la protest. Protestatarii au reacţionat scandând şi mai tare vulgarităţile respective.

Belgher şi-a menţinut punctul de vedere şi este de părere că s-a coborât prea mult ştacheta în politică. „Nişte golani. Cum poţi să strigi în gura mare acele cuvinte ordinare în condiţiile în care erau copii în jurul lor! Să spună în faţa oamenilor ce n-au făcut golanii ăştia, nu să strige că le dă, că le face... Nu e normal aşa ceva! Am coborât ştacheta bunului simţ groaznic de jos. E în detrimentul nostru! Copiii ăştia o să ne dea în cap mâine, poimâine! Unde o să ajungem? Orice om de bun simţ nu umblă cu mesaje obscene pe tricou”, a spus Belgher, la Radio Infinit.

 „Astea sunt consecinţele”

Organizatorul mitingului, Alin Stănescu, a regretat că s-a folosit limbajul obscen. În acelaşi timp, susţine că s-a ajuns la extreme pentru că oamenii sunt prea revoltaţi din cauza guvernanţilor. „E oarecum regretabil faptul că s-au scandat unele obscenităţi. S-a ajuns la un moment în care oamenii nu mai pot să-şi reţină furia şi disperarea faţă de cum se comportă acest Guvern. Astea sunt consecinţele, din păcate. Se ajunge la extreme. Gradul de suportabilitate a fost depăşit. Guvernul PSD – ALDE a adus oamenii în stadiul în care nu se mai pot comporta civilizat”, a fost explicaţia lui Stănescu.

Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: