Puţini oameni la protestul „Gorjul nu e roşu”

Mitingul intitulat „Gorjul nu e roşu”, la care organizatorii aşteptau circa 300 de persoane pentru miercuri seara în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, a avut de zece ori mai puţini participanţi. Doar vreo 30 de oameni s-au strâns la acţiunea respectivă şi asta în condiţiile în care din străinătate erau veniţi doar câţiva.

Restul au fost localnici, oameni în vârstă, dornici însă de o schimbare la nivelul judeţului, după cum au mărturisit. „Am prins vremurile în care cel mai lung tren din ţară, cu 18 vagoane, pleca dimineaţa de la Târgu Jiu spre Rovinari cu mii de oameni. Păi mergeţi acum, că ne facem de râs, dacă sunt trei vagoane şi alea goale. Cei care ne conduc din 2016 şi-au tras însă salarii nesimţite, pensii speciale şi mai vor şi legi care să îi apere atunci când fură. Nu e corect să ai o pensie de mizerie după zeci de ani de muncă, iar ei poate nici nu se duc la program şi iau bani cu care poate nici nu ştiu ce să facă. Nu le mai ajunge? Nu le e ruşine! Vor să îşi păstreze averile pe care şi le-au făcut în familie fiecare dintre ei. Vedeţi acum cum e cu pesta la porci? A venit după ce copilul lui Dragnea a vândut 10.000 de porci. Oare e întâmplător? Ei chiar cred că nu ne prindem de hoţiile lor?”, a întrebat, retoric, evident, o pensionară venită la protest.

Gabriela Foanene, în schimb, a venit special de la Milano pentru a participa la protestul de la Târgu Jiu, dar şi la cel din Capitală de vineri. „Am venit cu un tren de la Timişoara la Cluj de am făcut 8 ore în condiţii mai mizerabile ca pe vremea lui Ceauşescu. Unde sunt banii din ţara asta, că preţurile sunt la nivel european şi chiar mai mari. Nu ştiu dacă lumea conştientizează situaţia din ţara asta, e prinsă în nevoile de zi cu zi, văd pe stradă numai feţe crispate, poate oamenii au alte probleme, dar lucrurile trebuie să se schimbe, pentru că cei care ne conduc acum cred că vor să ne scoată din UE. Au modificat legile justiţiei şi nu au avut alte proiecte. Am plecat în străinătate pentru că aici nu se mai putea, nu aveai ce face. Sper ca măcar acum, în august, să le dăm o lecţie pe care să nu o uite. Sunt nişte nemernici şi nu e un cuvânt nepotrivit, pentru că la situaţii speciale apelezi la expresii mai deosebite. Ei nu vor decât să scape de puşcărie, în rest nu fac nimic pentru ţara asta”, a spus gorjeanca stabilită la Milano de un deceniu. Ea a protestat şi acolo, unde a fost împreună cu Alin Stănescu, stabilit şi el la italieni de ani de zile. Acum a venit în ţară pentru a organiza protestul de la Târgu Jiu, dar mai ales pentru a merge la cel de la Bucureşti. „Probabil le e teamă de urmări celor care nu au venit alături de noi. Partidul de la putere e ca o caracatiţă şi oamenilor le e teamă de clientela lor politică, dar nu trebuie să se mai teamă. Eu am venit special de la Milano, pentru că am protestat şi acolo. Pe 10 eram oricum la Bucureşti şi am zis să vin mai devreme dacă sunt oameni care vor să protesteze alături de noi acum. Vom pleca dimineaţa de la 6.30 din parcarea de la mall şi vom face o coloană pe traseul din Oltenia şi vom merge să protestăm paşnic în Capitală”, a declarat Alin Stănescu.

Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: