Belgher: Mi-au luat arma pentru că sunt pericol public

Consilierul UNPR din comuna Alimpești, Leonida Belgher, a aflat de câteva zile că este pericol public, asta după ce Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a decis să-i anuleze dreptul de deținere, port și folosire a armei de foc. Belgher deținea o armă de vânătoare pe care a depus-o în cursul zilei de ieri la armurier. Consilierul local consideră că totul a fost comandat politic și nu înțelegere de ce este considerat un pericol social, atâta timp cât nu a amenințat pe nimeni cu arma pe care o folosea doar la partidele de vânătoare organizate cu prietenii.

Rep.: De când dețineți arma de vânătoare și de câte ori ați făcut uz de ea?

L.B:  Eu am arma de vânătoare din 1996, dar nu am folosit-o câțiva ani și mi-am luat din nou avizul în 2010. Este vorba de o armă de vânătoare. O aveam mai mult pentru recreere, pentru că mie îmi este milă să împușc, iar acest lucru este cunoscut de toți colegii de vânătoare. Anul acesta am tras o singură dată, iar de când am arma cred că de maxim 10 ori. Eu mă duceam la vânătoare nu ca să împușc, ci să mă relaxez și să mă distrez.

Rep.: De ce credeți că vi s-a anulat dreptul de deținere și folosire a armei?

L.B: Faptul că îmi fac datoria de consilier local, deranjez. Cred că totul este făcut la comandă politică. Sunt sigur de asta 100%. Sunt presiuni foarte mari asupra mea. Dacă nu au putut să mă dea afară din Consiliul Local, acum m-au atacat pe altă parte. Eu m-am supus legii și am depus arma, însă o să contest această decizie în instanță. Nu mi se pare normal ceea ce mi se întâmplă.

Rep.: Pe ce credeți că se bazează poliţia când spune că sunteți pericol social?

L.B: Nu știu nici eu pe ce se bazează când spun că sunt pericol public, pericol social sau mai știu eu ce. Poate că am două amenzi penale. Una e luată când a intrat șeful Poliției Locale din Novaci peste mine în casă și m-a lovit, iar eu l-am scos afară. A doua amendă penală e luată atunci când m-am racordat la o conductă de apă după ce autoritățile au spus că nu e conducta lor, iar apoi au venit cu poliția peste mine. Am mai luat și trei amenzi administrative că l-am scos din curtea mea cu forța pe șoferul primăriei, la fel am făcut și cu un alt cetățean care nu avea ce să caute pe proprietatea mea, iar apoi m-a reclamat că l-am alergat prin Târgu-Jiu. Toate astea s-au întâmplat acum câţiva ani.

Rep.: Ați făcut vreodată uz de armă sau ați amenințat pe cineva?

L.B: Nu. Mie îmi este indiferent că mai am sau nu mai am arma, pentru că nu o țineam ca să trag, ci ca să pot să mă duc și eu la vânătoare să mă relaxez. Mă doare sufletul că sunt catalogat acum ca fiind un pericol public în condițiile în care eu nu am amenințat pe nimeni. Toate faptele pentru care am fost amendat s-au întâmplat cu ani în urmă și  tocmai acum s-au gândit să îmi ia arma. Asta este.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: