Noul manager bagă Spitalul Judeţean Târgu Jiu în reorganizare

Claudia Nicoleta Manu, noul manager al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a venit cu o nouă propunere de organigramă, propunere care în momentul de faţă se află spre avizare la Consiliul Judeţean. Prin noua organigramă anumite departamente din subordinea directorului medical vor trece în subordinea directorului de îngrijiri. Ba mai mult, urmează să se înfiinţeze un nucleu de calitate al unităţii spitaliceşti. Modificări nu se propun numai la nivelul schemei de personal, dar şi la nivelul structurii spitalului. Reorganizarea va afecta secţiile cu adresabilitate mai scăzută şi va fi în avantajul celor care au un grad ridicat de ocupare a paturilor pe timpul anului.

Rep.: Aţi fost numită în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Intenţionaţi să schimbaţi directorii?

C.N.M.: Toate funcţiile de conducere vor fi scoase la concurs. Săptămâna trecută am făcut o nouă propunere de organigramă. Această propunere a fost trecută prin Comitetul Director, am aprobat-o vineri în Consiliul de Administraţie şi am trimis-o la Consiliul Judeţean pentru avizare. Urmează ca ulterior să delegăm membrii care vor face parte din comisia de examen. După ce vor fi ocupate prin concurs posturile de directori şi vor fi încheiate contractele de management, vom trece la următoarea etapă şi vom scoate la concurs posturile de şefi de secţii.

Rep.: Ce noutăţi aduce organigrama propusă de dumneavoastră?

C.N.M.: Prin noua organigramă voi echilibra atribuţiile directorilor. Anumite departamente din subordinea directorului medical vor trece în subordinea directorului de îngrijiri. În plus, intenţionez să înfiinţez un nucleu de calitate care va cuprinde câte un responsabil de la fiecare secţie şi va avea un manager, ce va fi subordonat direct directorului medical.

Rep.: Care este rolul acestui nucleu de calitate?

C.N.M.: Acest nucleu de calitate va înfiinţat în conformitate cu Ordinul ministrului Sănătăţii şi va avea ca scop îmbunătăţirea actului medical. De asemenea, nucleul de calitate va fi înfiinţat în vederea pregătirii acreditării spitalului, pentru care suntem programaţi la începutul anului 2015. Pentru acreditare va fi un volum foarte mare de muncă. În cel mai fericit caz, elaborarea documentelor va dura o jumătate de an.

Rep.: Aveţi vreo strategie privind eficientizarea activităţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu?

C.N.M: Până la organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de şefi de secţii vreau să fac o propunere de modificare a structurii  spitalului. Reorganizarea va afecta secţiile cu adresabilitate mai scăzută şi va fi în avantajul celor care au un grad ridicat de ocupare a paturilor pe timpul anului. Vom merge pe redistribuirea unor paturi din secţiile unde sunt puţine internări spre cele aglomerate. Nu va fi redus numărul de paturi pe spital, dar unele secţii vor rămâne cu mai puţine, iar altele vor avea mai multe. De exemplu, la Secţia Obstetrică - Ginecologie au scăzut foarte mult numărul solicitărilor şi datorită faptului că a scăzut natalitatea. Cu alte cuvinte, este posibil ca distribuţia şi felul în care vom contracta paturile să fie diferită faţă de momentul actual.

Rep.: Vor dispărea secţii din cadrul Spitalului Judeţean sau vor apărea altele noi?

C.N.M.: În niciun caz nu se pune problema dispariţiei unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, însă avem în vedere înfiinţarea unei secţii noi. Este vorba despre înfiinţarea Secţiei Îngrijiri Paleative, secţie care nu există în momentul de faţă la nivelul spitalelor din împrejurimi. Secţia Îngrijiri Paleative va asigura servicii medicale destinate bolnavului aflat în stadiul terminal.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: