Berca despre parlamentarii PNL: Să le fie ruşine!

Prim-vicepreşedintele PNL Târgu Jiu, Eduard Berca, este nemulţumit de felul în care votează parlamentarii partidului. Berca s-a referit atât la votul împotriva modificării Codului Silvic, cât şi la faptul că liberalii s-au abţinut la vot atunci când USR a propus eliminarea pensiilor speciale.

Eduard Berca a spus că parlamentarilor PNL ar trebui să le fie ruşine pentru unele voturi date în parlament. O primă referire a făcut la modificarea Codului Silvic, în sensul de a permite defrişările acolo unde este vorba de lucrări de interes public. Mai multe cariere miniere vor fi deblocate după această modificare. Proiectul a trecut de Senat, dar toţi cei 21 de senatori PNL au fost împotrivă. „Dacă liberalii ar fi avut senator de Gorj, mie mi-ar fi fost ruşine. Celui de la Dolj, care a votat împotrivă, ar trebui să îi fie ruşine, pentru că primordial în treaba asta era interesul zonal al poporului pe care îl reprezintă. Ar trebui să îi fie ruşine”, a spus Berca la Interviurile Infinit FM.

Acesta a spus că pot fi unele motive obiective pentru acest vot, dar parlamentarii sunt cei care trebuie să vină cu explicaţii. Un posibil motiv ar fi acela că, pe lângă articolul favorabil mineritului s-ar fi strecurat şi altele care să permită defrişările masive.

 „Să văd, dacă nu mă dau afară”

Cel mai mult l-a enervat pe Berca faptul că liberalii s-au abţinut la un proiect al Uniunii Salvaţi România, care viza eliminarea unor pensii speciale. „Mai mult, am citit că parlamentarii noştri s-au abţinut la propunerea cu pensiile speciale. Şi de asta ar trebui să le fie ruşine, că ne pun pe noi aici, în teritoriu, să justificăm chestiile astea pe care ei le fac la Bucureşti”, a spus Berca.

Comisia pentru muncă din Senat a dat marţi un raport de respingere propunerii legislative aparţinând USR prin care pensiile speciale, exceptând cele militare şi ale magistraţilor, se abrogă, a anunţat senatoarea USR Florina Presada, pe pagina sa de Facebook. Potrivit acesteia, senatorii PNL şi PMP din comisie s-au abţinut de la vot, iar cei de la PSD au fost cei care au votat respingerea proiectului.

Berca vrea să ştie cine stabileşte cum votează partidul în astfel de situaţii. „Nu ştiu cine decide cum se votează, ar trebui preşedintele partidului sau liderul de grup. Pesediştii erau oricum majoritari în comisia aia. Eu nu ştiu ce au în cap în momentul în care se abţin, chiar nu mai ştiu, sincer. Salariile parlamentarilor au crescut, le mai dăm şi pensii speciale, şi totul de la noi din buzunar”, a spus Berca revoltat. Întrebat dacă pleacă din PNL, acesta a răspuns: „Să văd, dacă nu mă dau afară”, precizând că va discuta problema în biroul politic al filialei.

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: