Beznă pe stradă, pe timpul nopții. Edil: Îmi cer scuze față de cetățeni!

Facturile tot mai mari și bugetul tot mai subțire determină unii edili să ia măsuri dure. În comuna gorjeană Scoarța, primăria a decis să întrerupă iluminatul pe timpul nopții preț de patru ore. Astfel, speră edilul, va face economii substanțiale la energia eletrică. Tot cu același scop, a înlocuit mare parte din becurile stradale cu lămpi economice.

Primarul Ion Stamatoiu a mărturisit că avea trei variante ca să mai reducă din cheltuielile cu iluminatul. O taxă pe iluminat impusă cetățenilor, dar această idee a fost tăitată rapid de pe lista propunerilor. De asemenea, s-a mai discutat să fie luați bani de la investiții să se poată achita iluminatul, dar nici această idee n-a fost agreată.

S-a ajuns, în final, ca, de la începutul acestei luni, să fie întrerupt pe timpul nopții, după ora 1.

“Îmi cer scuze față de cetățeni, dar având în vedere că avem o comună destul de mare, probleme destul de mari, iluminatul public ne costă foarte mult. dacă plăteam 8-9000 de lei, acum plătim și 12 mii de lei. A crescut foarte mult energia. Am fost obligați să luăm măsuri. Aveam trei posibilități. Să punem o taxă pe cetățeni și așa ceva nu îmi permit să fac, să pun taxă pe iluminat. Mai era o variantă să tăiem din investițiile pe buget local, dar am eliminat și această variantă. Am găsit o ultimă variantă. Am discutat-o cu colegii din primărie și cu cetățenii. Am ajuns la un consens, să reducem iluminatul public pe timp de noapte. Începând cu 1 septembrie, iluminatul public, de la ora 1 la 4 noaptea se întrerupe. Nu mai sunt furturi cum erau pe vremuri”, a mai declarat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 2,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: