Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Biblioteci în aer liber la Rovinari

Cetățenii oraşului Rovinari au un motiv în plus pentru a citi o carte. Primăria Rovinari a amenajat două mini-biblioteci în aer liber. Oricine poate împrumuta cărţi, singura condiţie fiind să le returneze în câteva zile.

O bibliotecă în aer liber a fost amenajată pe bulevardul Minerilor din Rovinari, iar cealaltă în zona cunoscută sub denumirea de Piața Veche, lângă foişor. Pasionații de lectură vor putea împrumuta cărți fără legitimație sau vreun cost. De altfel, nu va sta nimeni lângă căsuţele din lemn, locuitorii oraşului putând să aleagă singuri ce carte doresc. Autoritățile locale cred că cetățenii vor avea grijă să restituite cărţile după ce le vor citi. Totuşi, primarul ia în considerare să monteze camere de luat vederi pentru a preîntâmpina distrugerea mini-bibliotecilor sau a cărților. „Sunt confecționate din lemn cu suport. Sistemul pe care l-am gândit noi este să punem cărți de la bibliotecă şi să îndemnăm oamenii să aducă o carte din biblioteca personală. Ia o carte, lasă o carte la schimb. Dacă nu, ia o carte pe care o aduci înapoi după ce o citeşti. Bibliotecile în aer liber sunt deschise. Nu va sta cineva acolo. Mizăm pe faptul că nu vor fi distruse cărțile şi bibliotecile”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Pentru achiziționarea acestor mini-biblioteci, Primăria Rovinari a investit câteva mii lei din bugetul local.

Galerie foto


Vizualizări: 936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: