Târgu Jiu: Taxiuri pentru persoanele cu dizabilităţi

Persoanele cu handicap vor putea circula în Târgu Jiu cu mijloace de transport adaptate. Administraţia locală Jiu a aprobat în şedinţa de Consiliu Local de luni, 27 noiembrie, atribuirea a cinci autorizaţii de transport persoane în regim de taxi destinate transportului persoanelor cu dizabilităţi.

Acest demers are la bază o adresă a Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj care a constat că la nivelul municipiului nu există niciun autoturism autorizat în regim de taxi care să fie adaptat transportului persoanelor cu handicap locomotor.

„Din discuţiile avute cu reprezentanţii transportatorilor verificaţi, am constatat că sunt în imposibilitatea de a duce la îndeplinire măsurile dispuse de inspectorii sociali întrucât şi dacă ar achiziţiona un autoturism adaptat transportului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii nu ar putea obţine autorizaţie de funcţionare în regim de taxi de la Primăria Târgu Jiu, deoarece a fost atribuit numărul maxim de autorizaţii pe municipiu”, se arată în adresa AJPIS Gorj.  

Vizualizări: 1,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: