Paradă militară şi concerte, de 1 Decembrie

Târgujienii sunt aşteptaţi vineri, de Ziua Naţională a României, să ia parte la spectacole şi concerte în aer liber, dar şi la parada militară sau tradiţionala fasole cu cârnaţi. Programul manifestărilor este alcătuit dintr-un ceremonial militar şi religios dedicat Zilei Naţionale a României urmat de semnal de trompeţi, intonarea Imnului de Stat al României, Te Deum susținut de un sobor de preoţi și alocuţiuni evocatoare. Manifestarea va continua cu intonarea Imnul Eroilor şi festivitatea depunerii de coroane. Elevi ai Palatului Copiilor din Târgu Jiu vor susține un mini-spectacol, iar Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” va pune în scenă momentul muzical-coregrafic „Noi suntem români”, având ca invitat special pe solistul de muzică populară Robert Târnăveanu.

Evenimentul oficial se va încheia cu defilarea Gărzii de onoare.
Tradiţionala fasole cu cârnaţi, asezonată cu murături şi vin fiert, va fi împărţită şi în acest an la Târgu Jiu. Primăria a pregătit două mii de porţii care vor fi servite la un restaurant din zona centrală.

În aceeași zi, începând cu ora 11.00, va fi deschis Târgul de Moș Nicolae. Seara, în centrul municipiului, între orele 17.00-18.00, va avea loc un spectacol susținut de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, iar de la ora 18.00 trupele Korsar și Direcţia 5 vor fi alături de târgujieni la inaugurarea iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Vizualizări: 1,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: