Big Green Egg te ajută să devii un veritabil masterchef al grătarelor în aer liber!

Sezonul grătarelor încinse la sfârșit de săptămână alături de familie sau de gașca de prieteni se apropie vertiginos! Carnea suculentă sau preparatele gustoase marcate de grill-ul care sfârâie într-o explozie de arome, merită răsfățate cu un model inedit care face parte din gama premium de grătare de grădină. Norocoșii care locuiesc la casă sau beneficiază de un spațiu potrivit și vor să treacă la următorul nivel de gătit în aer liber, au la dispoziție posibilitatea unică în România de a comanda un grătar cu totul și cu totul special, disponibil în oferta profesioniștilor de la PEFOC, firmă românească cu tradiție de peste 20 de ani în industria comercializării de seminee pe lemne și a tuturor dispozitivelor termice alternative.

Și ca să nu mai lungim prea mult vorba, faceți cunoștință cu Big Green Egg. Apărut pentru prima dată în Asia de Est, acest se prezintă sub forma unui cuptor rotund, fabricat din material ceramic de tip kamado (“inimă” în traducere liberă din japoneză). Ceea ce este special la grătarele ceramice Big Green Egg, constă în forma lor rotundă ce permite fluxului de aer din interior să transforme preparatele gătite în adevărate delicii culinare ce își vor păstra intacte frăgezimea și aromele deosebite. La fel ca și în cazul unui șemineu pe lemne căptușit cu plăci ceramice, căldura din interiorul cupolei este dispersată uniform, la temperatura dorită, cu diferența că acesta funcționează doar pe bază de cărbuni.

Povestea acestui gratar ceramic kamado începe cu multe secole în urmă când au început să fie folosite în Asia de Est sub forma unor cuptoare tradiționale, confecționate din lemn și acoperite cu lut. Ulterior, strămoșul lui Big Green Egg a fost descoperit, îmbunătățit și adaptat de către japonezi, care se referă cu drag la cuptoarele lor rotunde din lut, prin denumirea de "kamado".

Începând cu secolul 20, soldații americani implicați în luptele din Japonia, au fost primii din afara Asiei care au descoperit cât de delicioase și suculente ies mâncărurile preparate cu ajutorul acestui grătar special. La întoarcere, mulți dintre ei au ales să ia ca suvenir, grătare kamado, gândindu-se să aducă și celor dragi de acasă, această nouă experiență culinară.

Așa a apărut în Atlanta anilor 70, compania fondata de Ed Fisher (Big Green Egg) care a permis tuturor gurmanzilor din SUA să cumpere un kamado. Dacă la început, compania acestuia se limita la a importa grătare din Japonia, cu timpul s-a intervenit prin îmbunătățirea constantă al acestei miraculoase mașini de gătit cu origini străvechi, folosindu-se cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare.

În prezent, aceste cuptoare tradiționale din lut (strămoșul soluțiilor de mortar refractor din prezent) s-au transformat radical, fiind adaptate la cerințele vremurilor moderne. Confecționate parțial și din ceramică special dezvoltată de NASA, kamado au luat forma unor grill-uri perfect funcționale cu design special, ideale pentru sesiuni de răsfăț culinar în aer liber. Putem remarca că actuala generație de grătare Big Green Egg este rodul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie modernă.

Ai o familie numeroasă sau un grup mare de prieteni gurmanzi și adori să-i surprinzi, gătindu-le într-un stil profesionist sau îți place pur și simplu să gătești cu pasiune? Atunci, cu siguranță, Big Green Egg este răspunsul perfect! Pefoc.ro îți pune la dispoziție o gamă completă de grătare performante din ceramică prevăzute cu capac (kamado) și accesoriile aferente, care să transforme gătitul în aer liber, într-o experiență culinară care îi va lăsa pe toți cu gura apă. În plus, oferta Pefoc propune un portofoliu vast de șeminee pe lemne, peleți, gaz sau electrice, sobe rustice sau moderne, sisteme performante de evacuare prevăzute cu kit cos fum inox și un univers întreg de soluții sau accesorii, necesare domeniului termic și decorativ.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: