Pate de ficat, ușor de făcut acasă

Cea mai bună rețetă de pate de ficat este ușor de făcut chiar de tine acasă. Trucul secret care îi dă gustul autentic și un plus de savoare este marinarea ficatului în lapte cu usturoi.

Pateul de ficat necesită puține ingrediente pe care, cu siguranță, le vei găsi în cămara casei tale. Pateul de ficat făcut în casă are un gust delicios și durează doar câteva minute până când îl vei putea tartina pe o felie de pâine şi te poţi bucura de un deliciu culinar deosebit. Se realizează din ficat de pasăre sau porc, animale crescute în gospodăriile din ogradă.

Ingrediente:

    500 grame ficat (de pasăre sau porc)

    75 grame unt

    300 ml de lapte

    2 foi de dafin

    2 cepe medii

    cimbru, o căpăţână de usturoi, sare, piper.

Mod de preparare: Pentru început, ficatul de pasăre sau porc se curăţă, spală și se taie bucăţele. Lasă-l la marinat în lapte, cu doi căţei de usturoi zdrobit, la frigider, timp de aproximativ două ore. Între timp, se iau două cepe medii, pe care le cureți şi le tai mărunt, cubulețe sau fideluță, după preferințele fiecăruia. Ceapa tocată se călește în cratiţă timp de două minute până capătă o nuanţă aurie. Peste ceapa rumenită adaugi ficatul scos de la frigider și scurs de zeamă. Lasă-le pe foc împreună pentru câteva minute. Peste amestec vei adăuga laptele (în care a stat ficatul la marinat), doi căţei de usturoi, o foaie sau două de dafin, o linguriţă de cimbru, sare și piper, după gust.

Fierbe la foc mic întregul amestec, până când scade zeama, iar ficatul este bine pătruns. Pentru a da mai multă culoare pateului este recomandat să adaugați puţină pastă de tomate, boia sau ardei iute, după preferințele fiecăruia. La final se scot foile de dafin, ca pateul de ficat să nu aibă un gust amar şi se amestecă bine toată compoziţia.

Vizualizări: 2,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: