Bilanţul lui Boza: 2017 a fost anul când CEO a renăscut

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a prezentat, pe Facebook, un bilanţ al activităţii pentru anul 2017. „Anul 2017 a fost anul când acest Complex a renăscut (…), pentru că un alt an cu rezultat financiar negativ era poate începutul unui declin din care cu greu se mai putea ieşi”, a declarat Boza. Acesta a vorbit şi despre echilibrarea salariilor, subiect care a creat atâta tensiune şi revoltă, în ultimele zile, în rândul salariaţilor CEO. „Pe 17 ianuarie demarăm oficial negocierea contractului colectiv de muncă prin alocarea unui fond de salariu pentru echilibrare ce va fi împărțit fiecărei subunități economice din Complexul nostru. Și atunci vă întreb pe toți. De ce toate astfel de discuții? Amenințări, reproşuri”, se întreabă Boza, conştient fiind că 2018 va fi un an greu.

Iată mesajul integral postat pe Facebook:

Deoarece ne apropiem cu pași mari de sfârșitul acestui an, așa cum e normal este momentul și a unui bilanț personal. Sigur mulți “ specialiști in resurse umane” vor comenta iar ca ne lăudam. Desigur pe vremea lor analiza performantei unui an de munca se considera lauda. Însă trebuie sa punem pe masa și lucrurile bune și lucrurile mai puțin bune dar și ceea ce ne propunem sa facem in perioada imediat următoare. 
Anul 2017 a fost anul când acest Complex a renăscut . Este un cuvânt greu însă asta e realitatea. Un an care venea după câțiva ani grei. Și nu vreau sa arat cu degetul spre cineva ci din contra sa spun ca situația economică a anilor trecuți a influențat negativ activitatea acestui Complex. 2017 a fost un an in care TREBUIA sa facem altceva pentru ca un alt an cu rezultat financiar negativ era poate începutul unui declin din care cu greu sa mai putea ieși . A fost anul ce a început prin imposibilitatea tehnica de a modificarea fondului de salarii din cauza rezultatului financiar al anului trecut . Însă cu toate astea impreuna cu TOȚI partenerii sociali am reușit sa facem pași mari ÎNAINTE. 
Am reușit sa creștem salariile a 3840 de persoane din acest complex. Am reușit sa reparam din greselile trecutului și sa desființăm toate clasele de salarii sub clasa 10. Am reușit sa nu mai avem ingineri și economiști sub nivelul 4. Am reușit sa creștem din Martie nivelul bonului de masa la 15 lei. Am reușit sa aducem acolo unde este normal salariile specialiștilor noștri ( sudori, tablotari, schelari, izolatori, excavatoristi)
Am reușit sa dam prime totale de aproximativ 3300 de lei pe an tuturor angajaților acestei companii. Am reușit cu ajutorul ministerului Energiei și ministerului Finanțelor publice ca pentru prima data in istorie sa avem rectificare bugetară a fondului de salarii datorata muncii suplimentare și sa plătim toate orele suplimentare făcute de colegii noștri, am reușit ca după mulți ani sa organizam concursuri supervizate de partenerii sociali pentru toate pozițiile din companie( șefi cariera , șefi sectoare, adjuncți, conducători formație, brigadieri) și sa așezăm la masa concursului peste 500 de persoane, am reușit sa trecem cu bine peste vârfurile de rambursare a creditelor in acest an și sa înapoiem băncilor o parte importantă din creditele pe termen scurt, am reușit cu ajutorul Ministrului Toma Petcu dar și a tuturor politicienilor din Gorj, Dolj și Mehedinți ce și-au dorit sa ajute acest complex sa deblocam situații grele legislative gen legea fondului forestier, legea exproprierilor, legea minelor cu rezultate bune in perioada imediat următoare, am reușit de deblocam cele 2 investiții mari Rovinari 5 și Turceni 3( aproximativ 1000 de milioane RON bugete de investiții pentru ambele), am reușit sa închegăm echipa de conducere și sa avem după mulți ani o echipa stabilă și recunoscuta de toți partenerii noștri dar și de bancile creditoare, am reușit sa ajutam familiile nevoiașe din jurul nostru, am reușit sa întindem o mâna celor aflați la ananghie și sa le facem suferința mai ușoară ...... și as putea continua.
...............apropo anul acesta doar eu am primit in audiență peste 1800 de persoane cu probleme grave și pe care cu ajutorul tuturor colegilor mei i-am ajutat desigur in limita posibilităților companiei. 
Avem multe însă ce nu am reușit sa le facem . Însă va promit ca le vom face imediat ce bugetul pe anul 2018 va fi validat de către directorat și consiliu de supraveghere. Și aici cred ca e momentul sa clarific odată și odată problema ce astăzi crează aceste discuții și deja degenerează in lucruri de care ma minunez gen jurat pe biblie și atacuri murdare asupra colegilor noștri . 
Sunt oameni ce vor trebui sa înțeleagă ca ceea ce nu s-a făcut in ultimii 4 ani nu se poate face intr-un singur an. Însă aveți încredere in mine ca dacă ne-am propus ceva se va face. Poate mesajul meu nu s-a dorit a se transmite in totalitate pentru a crea discuții aprinse și atacuri zi de zi. Faptul ca la sfârșitul anului acesta am rămas cu doar 4 milioane de RON pe care i-am împărțit in mod egal tuturor celor 13300 de angajați nu înseamnă ca procesul de echilibrare a salariilor nu se continua. Și pentru asta poate acest lucru nu v-a fost transmis , in 5-6 Ianuarie prezentam bugetul 2018 partenerilor sociali iar pe 17 Ianuarie demaram oficial negocierea contractului colectiv de munca prin alocarea unui fond de salariu pentru echilibrare ce va fi împărțit fiecărei subunități economice din Complexul nostru. Și atunci va intreb pe toți ?! De ce toate astfel de discuții? Amenințări...... reproșuri .... părerea mea ca doar din pure ambiții in a arată cât de mult facem pentru colegii noștri și cât de puțin fac alții. 
Trebuie sa înțelegem ca exact ca intr-o familie lucrurile acestea nu duc spre un rezultat corect și așteptat de toți 13300 de angajați ai noștri. 
Urmeaza un an greu . Însă sunt sigur ca TOȚI vom reuși sa ducem ceea ce am început mai departe. 
Sunt un om moral. Nu scorțos, nu închistat, nu pudic, dar țin foarte mult la onestitate, la transparență, la încredere. Ne tratăm unul pe altul cu respect, ne zicem ce avem de zis, nu ne bârfim pe la spate, nu ne sabotăm, suntem împreună și dăm unul altuia doar ce avem mai bun. Când nu putem face asta, când se strică relația între doi dintre voi, încercați să o reparați, vă spuneți ce aveți de spus, îmi cereți ajutorul, dar nu lăsați lucrurile să putrezească încet că așa nu câștigă nimeni. 
Trebuie sa continuam sa muncim la același intensitate și rezultatele vor apărea sunt sigur. 
Asta aștept de la voi toți. E mult? E puțin? Voi știți. Îmi doresc doar ca acest an magnific pentru noi toți sa fie cheia unui nou început . Un început pentu fiecare din noi .....un început pentru aceasta companie. 
Iar in încheiere. mi-as permite un singur sfat pentru voi toți. Fiți mai buni unii cu ceilalți. Nu uitați va rog ca petrecem aici la munca mai mult timp decât petrecem acasă. Suntem o familie și trebuie sa ramanem o familie. Și astfel vom reuși sa trecem peste toate greutățile. Nu uitați deasemenea ca in viața părinții și șefii nu se pot alege. Respectati dacă veți sa fiți respectați. Iubiții dacă vreți sa fiți iubiți.
Cam mult cred pentru astăzi. Va doresc tuturor ca aceste sărbători de iarna sa va aducă tuturor cele mai frumoase clipe. Va rog pe toți Sa găsiți timp pentru o analiza a întregului an ce tocmai se încheie și veți vedea ca pentru ceea ce ați făcut pe parcursul acestui an meritați sincere felicitări.
La mulți ani tuturor și sa ne vedem sănătoși in anul ce vine și încă odată Mulțumesc tuturor!

Vizualizări: 2,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: