Pîrvulescu neagă înţelegerea cu Federaţia Univers

Salariaţii din Complexul Energetic Oltenia sunt reprezentaţi de patru federaţii sindicale, din care două mari: Federaţia Univers şi Federaţia Naţională Mine Energie. Cei de la FNME au promis că se vor bate pentru ca echilibrarea salariilor din companie să înceapă în luna decembrie a acestui an, pentru că sunt salariaţi care de ani buni câştigă mult mai puţin decât colegii lor, deşi fac aceeaşi muncă.

Marţi, la negocieri, s-a renunţat la această idee, dar preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, neagă că ar fi existat o înţelegere în acest sens cu Federaţia Univers încă de luni. „Şedinţa Comisiei Mixte administraţie-sindicate din data de 19.12.2017 nu a fost precedată de înţelegeri cu celelalte federaţii reprezentative şi semnatare ale CCM sau cu reprezentanţi ai administraţiei”, a comunicat Dumitru Pîrvulescu.

Cel care a vorbit despre o astfel de înţelegere, dar pe tema împărţirii rezervei la fondul de salarii, a fost Petre Mămăligă, secretar general al Federaţiei Univers. „Motivarea cum că FNSE Univers este majoritară în comisie a cântărit mult în luarea deciziei privind împărţirea rezervei constituite, în mod egal salariaţilor, nu stă în picioare, deoarece decizia privind împărţirea rezervei în mod egal fusese stabilită de către reprezentanţii celor două federaţii (FNSE Univers şi FNME) înainte cu o zi de începerea comisiei. Faptul că o parte din reprezentanţii în comisie din partea FNME nu au ştiut, sau dimpotrivă fac pe răniţii în cunoştinţă de cauză, ridică un mare semn de întrebare asupra discernământului lor“, a scris secretarul Petre Mămăligă pe pagina de socializare.

Vizualizări: 1,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: