BioNTech va lansa primul medicament împotriva cancerului

Un medicament împotriva cancerului, dezvoltat prin tehnologia ARN mesager (ARNm) este aproape de a fi lansat pe piață de laboratorul german BioNTech. Acesta a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare împotriva COVID-19 în perioada de pandemie deși este vorba de un laborator de cercetare a unor tratamente împotriva cancerului.

Acesta ar fi primul medicament împotriva cancerului și este programat a fi lansat în 2026. „Compania intenţionează să continue să îşi dezvolte proiectele în vederea primei sale lansări în domeniul oncologic prevăzută pentru 2026", a precizat BioNTech într-un comunicat cu ocazia publicării rezultatelor sale anuale.

BioNTech lucrează în prezent la mai multe terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer (melanom, prostată, cap şi gât, ovare, plămâni, colorectal), imunoterapii şi vaccinuri, aflate în prezent în faza de studii clinice. În total, laboratorul speră să obţină autorizări pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030, precizează comunicatul.

După ce a vândut milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19 dezvoltat împreună cu gigantul american Pfizer, BioNTech şi-a reinvestit profiturile în cercetarea în domeniul cancerului, specialitatea iniţială a acestui laborator fondat în 2008 de către doi cercetători în oncologie.

Tehnologia ARN mesager oferă noi perspective pentru dezvoltarea unor terapii inovatoare contra cancerului, care fac obiectul unei concurenţe intense între mai mulţi actori din lumea farmaceutică.

Vizualizări: 1,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: