Biserică din lemn, salvată de la pieire

Parohia Polovragi caută un constructor pentru restaurarea unei biserici din lemn, monument istoric, ce datează din 1806. Biserica cu hramul Sf. Nicolae, în formă de navă dreptunghiulară, a fost dezafectată la începutul secolului al XX-lea.

Monumentul, de dimensiuni modeste, constituie una din mărturiile importante ale arhitecturii populare din zona Gorjului. Biserica a fost construită din grinzi de stejar.

Pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări în cadrul proiectului „Restaurare și punere în valoare a Bisericii de lemn «Sf. Nicolae»”, Parohia Polovragi oferă peste 850.000 de lei, fără TVA.

Fondurile provin din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. „La prima licitație nu s-a prezentat nimeni, acum a fost nevoie de actualizare de preț, pentru că tarifele pentru manoperă au crescut”, a spus primarul Gheorghe Epure.

Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 27 septembrie. Lucrările vor dura 26 de luni.

Vor fi refăcute fundațiile din beton, pardoselile din cărămidă și elevațiile din piatră și va fi restaurat întregul material lemnos. În același timp se va realiza o instalație de încălzire prin pardoseală, se va restaura pictura, se vor reface instalațiile electrice și se va construi un grup sanitar.

În Gorj, există multe asemenea biserici care au nevoie urgentă de reparații.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: