Școala de la Ohaba, închisă. Părinți revoltați

Scandal la început de an și în comuna gorjeană Bolboși, unde autoritățile locale au luat decizia de a închide școala din Ohaba. Motivând că sunt copii puțini și bani insuficienți pentru a plăti dascălii de aici, aleșii locali au decis să desființeze unitatea de învățământ din Ohaba, iar copiii să fie mutați la altă școală din satul vecin.

Toți cei circa 30 de copii care învățau în Ohaba, în regim simultan și la grădiniță, au fost mutați la trei kilometri distanță. Mulți părinți care au aflat că școala de lângă ei va fi închisă au decis să-i transfere pe micuți la Turceni, preferând să-i ducă acolo cu mașina în fiecare zi.

„Noi l-am transferat pe băiat. Nu am vrut să-l ducem cu microbuzul școlar, fără supraveghetor. Copilul e mic, așa că îl ducem la Turceni. Acolo îl știm în siguranță. Nu e normal să desființeze școala după ce o reabilitase. Are 100 de ani școala asta și era aproape de noi”, a spus părintele unui copil.

Părinții susțin că nu au încredere să-și urce copiii în microbuzul școlar, pentru că nu ar fi un însoțitor cu ei, care să-i supravegheze. „Eu am doi băieți. I-am dus acum la școală. E la aproape trei kilometri distanță. E bătaie de joc ce se întâmplă în comuna noastră. Consilierii au votat să desființeze școala. Nici ei nu știu ce au făcut. Acum, cel puțin copiii de grădiniță învață în fosta cancelarie. E un spațiu extrem de îngust, de mic, în timp ce toți profesorii au fost mutați într-o altă încăpere mult mai spațioasă. Eu refuz să îmi mai duc copiii la școală acolo. O să-i transfer pe amândoi la Turceni pentru că nu mi se pare normal. De fiecare dată când am vrut să cerem și noi explicații, domnul director ne-a scos afară din școală și ne-a spus că el decide ce se întâmplă în școală”, ne-a spus un alt bărbat din Ohaba.

„Copiii mei nu sunt în siguranță. Au patru și șase ani. Unde îi pun eu într-un microbuz cu copii din clasa a șasea, a opta, când nu există un supraveghetor cu ei? Dacă se întâmplă ceva, cine răspunde? Ne-a dat asigurări domnul primar că nu închide școala, că nu o desființează și, când colo, ne-am trezit că s-a închis și copiii sunt mutați în altă parte. Am depus și sesizări la Inspectoratul Școlar, dar degeaba”, a spus părintele a doi copii din Bolboși.

Vizualizări: 2,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: