Dispar 20 de clase de liceu în Gorj

Scade dramatic numărul elevilor înscriși la școlile din Gorj. În jur de 53 de mii de elevi au revenit la școlile și liceele din județ. Scăderea alarmantă este la nivelul liceal, unde, avertizează inspectorii școlari, vor dispărea în câțiva ani zeci de clase din lipsă de elevi. La grădinițe, în schimb, s-au înființat grupe noi din această toamnă.

În doi ani, inspectorii școlari preconizează un minus de 20 de clase în liceele din județul Gorj.  „Dacă anul acesta am reușit să facem 118 clase de clasa a noua, peste doi ani vom avea doar 88, pentru că acolo suntem cu numărul de copii. Pentru cei care predau la liceu, scăderea va fi dramatică în doi ani. Nu vor pleca din profesori, se vor reorienta spre școlile generale”, a explicat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În schimb, la nivelul grădinițelor situația este la polul opus. Sunt mai mulți copii în această toamnă și chiar au fost înființate grupe noi chiar și în mediul rural, nu doar în orașe.

„Acesta este și motivul pentru care nu mai doresc aceste titularizări făcute pe bucățele de ore, trei ore într-o parte, cinci în altă parte. Vine peste noi acest tăvălug al lipsei elevilor. La grădinițe, situația este foarte bună. Am aprobat înființarea de grupe în diverse localități, Mătăsari, Tîlvești, nu doar în orașe, ci și la țară. Au început să se înființeze în mediul rural și grădinițele cu program prelungit”, a mai spus Mrejeru, la Tele3.

Vizualizări: 2,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: