Gorj: Școală cu opt copii 

Tot mai puțini copii în mediul rural. Sunt școli în Gorj unde învață sub 20 de elevi. Cei mai puțini copii merg la școala din Cerna Sat. Aici, doar opt elevi au fost înscriși la școală și învață în regim simultan. Copii puțini merg chiar și în unitățile de învățământ din localitățile învecinate municipiului Târgu Jiu.

În toată comuna Arcani, 50 de copii au început un nou an școlar. „Sunt destul de multe comune chiar și apropiate de Târgu Jiu: Arcani, Schela. Părinții preferă să-și aducă copiii la școală în oraș. La Arcani, mai sunt în jur de 50 de copii pe toată structura școlară”, a anunțat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Cei mai puțini elevi sunt însă la școala din Cerna Sat. Doar opt mai merg la unitatea de învățământ de aici. Copii puțini sunt și în localitatea Roșia de Amaradia.

„La Ruget, într-o clasă, sunt opt copii, pe două clase, a treia și a cincea. Sunt cam 20 de copii. La Cerna Sat sunt cei mai puțini copii din Gorj. E o zonă izolată, trebuie să treci prin județul Mehedinți să ajungi la Cerna Sat. La Cerna Sat sunt doar opt copii în toată școala. Grija noastră este aceeași chiar dacă este un singur copil. Știința de carte îl poate scoate din zona respectivă, defavorizată, care oferă doar oportunități din punctul de vedere al turismului”, a mai spus Mrejeru, la Tele3.

Vizualizări: 2,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: