Blaga nu recunoaşte blaturile PD-L cu Ponta

Președintele PD-L, Vasile Blaga, a fost întrebat de jurnaliști despre înțelegerile pe care partidul condus de el le-a făcut cu Victor Ponta la alegerile parlamentare. Premierul României a avut din partea PD-L contracandidați slabi de fiecare dată și nu o dată s-a discutat despre blaturi electorale pe colegiul 6 Târgu Jiu.

Mai mult, chiar și Elena Udrea a recunoscut faptul că la alegerile din 2008, în urma unor negocieri purtate la centru, Adrian Gorun a fost schimbat în ultimul moment cu Marcel Romanescu, care a obținut un rezultat bun, dar nu suficient ca sa-l bată pe Ponta. "Convenabil a fost că domnul Ponta și-a negociat să candideze la Târgu Jiu, în așa fel încât PD-L să nu-i pună un contracandidat serios sau... serios a fost sigur, dar nu unul cu șanse. Acolo trebuia să candideze domnul Gorun, rectorul Universității din Târgu Jiu, și în negociere s-a convenit ca domnul Ponta să aibă un alt contracandidat, așa încât a putut să câștige cu 300 de voturi colegiul de deputat ", a povestit Udrea la o emisiune TV.

Speculații au existat și la alegerile din 9 decembrie, când Nicolae Davițoiu a luat 4% din voturi. Mai mult, pe toate secţiile de votare din Colegiul 6, Daviţoiu a luat doar jumătate din voturile lui Ruşeţ, diferenţa regăsindu-se la Ponta. Blaga spune că aceste acuzații nu sunt întemeiate. “Cei care fac asemenea acuzații nu au minimă capacitate de analiză, dacă PD-L ar fi închis 30 de colegii în țară și ar fi câștigat vreo 50, da domnule a fost blat, dar când toți au pierdut colegiile în țară, cu excepția unui coleg la Iași, nu se poate vorbi de blaturi”, a spus Blaga. Atunci când i-a fost amintită declarația Elenei Udrea, Blaga a răspuns: „Ce înțelegere să am eu cu domnul Ponta? Mă cheamă Blaga Vasile și sunt chiar bărbat. Întrebați-o pe dânsa (n.red- Elena Udrea), cu tot respectul”, a încheiat acesta.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: