Ponta, supărat pe pesediştii gorjeni

USL Gorj nu a primit funcţii în guvernul Ponta 2 pentru că rezultatul obţinut la alegerile parlamentare, de 55%, a fost cu mult sub media pe ţară şi cu mult sub ţinta de 80% fixată de premier. Cu toate acestea, liderii politici locali găsesc tot felul de explicaţii, cum că ei nu vor să plece, pentru că în Bucureşti sunt chiriile mari.

PSD Gorj nu a primit nici un post în plus în guvernul Ponta 2 faţă de guvernul Ponta 1, deşi politicienii locali făceau liste peste liste cu secretari de stat şi directori de agenţii. Pesediştii nu au luat în calcul că Victor Ponta este mai degrabă supărat pe procentul de 60% cu care a fost ales deputat, mult sub scorul lui Crin Antonescu, Liviu Dragnea sau chiar Gigi Becali, dar şi pe media de 55% a USL în Gorj. Un scor obţinut mai mult pe munca echipei cu care Ponta a venit de la Bucureşti, decât prin efortul filialei locale, sau cel puţin aşa se văd lucrurile la capitală. Oficial, liderilor PSD din Gorj li se spune să se mulţumească cu faptul că au premier şi să nu mai ceară altceva, câtă vreme Gorjul conduce guvernul. În realitate, Ponta este supărat pe Cârciumaru şi Călinoiu, susţin surse politice, care avertizează că PSD va fi preluat în viitorul apropiat de tinerii politicieni apropiaţi premierului, cum ar fi Claudiu Teodorescu, Iulia Vână, Mihai Weber sau Camelia Khraibani.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat într-un interviu la Radio Omega faptul că organizaţia de aici a dat atât primul ministru, dar şi un ministru. Cârciumaru se referă la ministrul Cercetării, târgujianul Mihnea Costoiu. „La ora actuală organizaţia are un prim ministru, un ministru al Cercetării, ce a fost susţinut de organizaţia de la Gorj pentru că altfel nu era ministru”, a spus Cârciumaru, deşi Costoiu a ajuns ministru exclusiv cu sprijinul Ecaterinei Andronescu.

„Avem şi un secretar de stat. Dar am avut şi avem răbdare să se fixeze secretarii de stat pe partide. Sunt mulţi oameni pregătiţi, dar care nu-şi doresc să plece de pe o funcţie de director pe un post de secretar de stat. Te duci în Bucureşti, nu ai unde să stai şi să ştiţi că salariile nu sunt aşa atractive“, a mai spus Cârciumaru. Secretarul de stat la care face referire Cârciumaru este Bebe Ionică, din Ministerul Comunicaţiilor. Acesta a fost cu greu acceptat de ministrul Nica în guvernul Ponta 1, dar între timp Ionică a devenit omul de bază al ministrului, astfel că nu a mai avut nevoie de susţinerea politică a organizaţiei Gorj. Liderul PSD Gorj a mai spus că organizaţia îi susţine pentru funcţii la nivel central şi pe inspectorul general Ion Işfan şi pe consilierul judeţean Andrei Maioreanu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: