Fiica şi verişorii lui Ruset, pe listele de disponibilizări

Angajările politice din anii trecuţi sunt acum urmate de concedieri politice. USL dă afară din companiile de stat şi cele ale prestatorilor de servicii tot ce înseamnă rude ale pedeliştilor. Familia fostului preşedinte al PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, este deja vizată de concedieri.

Patruzeci de persoane de la Hidroelectrica Târgu Jiu au primit pe 17 ianuarie deciziile de încetare a contractelor de muncă. Liderul de sindicat Dan Știucă a declarat că nu știe care au fost criteriile după care au fost făcute disponibilizările. La nivelul țării au fost concediați 157 de angajați, însă cei mai mulți sunt de la Târgu Jiu. Printre cei vizați pentru concediere se află și fiica fostului senator Ion Rușeț, care fusese angajată în urmă cu câteva luni la Hidroelectrica.

Liderul de sindicat Hidrosind, Decebal Sulea, a declarat că oamenii au aflat în dimineața zilei de 17 ianuarie că au fost concediați. Acesta a declarat că la fiecare filială au ajuns noile organigrame, cu posturile desființate și că directorii au fost puși în fața faptului împlinit. „I-a chemat directorul și le-a pus în față o hârtie. Notificare preaviz. I-a fost rău unei doamne de la Târgu Jiu când a văzut hârtia. Este pe listă și fostul președinte de sindicat, Ilie Roșu. Nu este nici un criteriu după care s-au făcut disponibilizări. Am înțeles că este și fiica domnului Rușeţ”, a declarat Decebal Sulea.

Ruşeţ: Am patru verişori pe listă

Interesant este că preşedintele CJ Gorj, pesedistul Ion Călinoiu, a acuzat faptul că la firmele sindicatelor se fac concedieri politice, acestea fiind controlate de PD-L.

Fostul președinte al PD-L Gorj, Ion Rușeț, este de acord cu președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu, dar într-un alt sens. Rușeț spune că la societatea sindicatelor SindJilţ, unde actuala putere trimite acasă 174 de salariaţi, lucrau și patru verișori de-ai săi, care sunt acum dați afară. „Nu am nicio implicare în selectarea celor concediați. Am vreo patru verișori care sunt trecuți pe lista de disponibilizări. Rude de gradul IV cu mine. Cred că dl Călinoiu are dreptate când spune că sunt epurări politice”, a declarat Ion Rușeț.

Peste 170 de persoane de la Sind Jilț sunt date afară deoarece contractele societății cu CEO sunt mai mici cu 40%. Alţi 200 de salariaţi sunt trimişi în concedii fără plată, pe perioada cât cei concediaţi sunt în preaviz.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: