Bloc reabilitat de primărie pentru a fi închiriat în regim hotelier

Autoritățile locale din comuna Arcani au obținut finanțare pentru reabilitarea unui bloc construit în 1980 pentru specialiștii din comună.  Pentru că în zonă este cerere mare de cazare, în special în lunile călduroase, edilul a decis să modernizeze acest bloc și să-l închirieze în regim hotelier turiștilor care ajung în Arcani.

Comuna Arcani este cunoscută la nivelul județului Gorj pentru pensiunile construite aici în ultimii ani, dar care se pare că nu fac față să cazeze numărul mare de turiști.

În acest context, edilul din localitate a decis să reabiliteze blocul construit cândva pentru specialiștii din comună și să-l pună la dispoziția turiștilor, bineînțeles contracost.

”Avem în comună un bloc construit în 1980, pe vremea aceea pentru specialiști. Are șase apartamente. Nu a mai folosit de zeci de ani, doar anul trecut am pus la dispoziția cabinetelor medicale, pentru câteva luni, două apartamente până când am terminat noi noul dispensar comunal. Eu m-am gândit să-l reabilitez în totalitate și să-l doteze cu tot ce trebuie ca să poată fi închiriat în regim hotelier turiștilor care ajung în Arcani.  Deși sunt foarte multe pensiuni, capacitatea acestora de cazare nu acoperă cererea turiștilor care ajung în zonă. De aceea m-am gândit să dau o utilitate acestui bloc și să-l închiriez în regim hotelier”, a declarat Daniel Coiculescu, primarul din comuna Arcani.

Investiția realizată prin Ministerul Dezvoltării se ridică la aproximativ 1, 3 milioane de lei și ar trebui să fie gata până în toamna anului 2023. ”În felul acesta venim și în sprijinul turiștilor, dăm o utilitate și blocului și aducem și noi ceva bani la bugetul local. O să stabilim în Consiliul Local la timpul potrivit tarifele pentru închirierea apartamentelor”, a mai spus edilul din Arcani.

Vizualizări: 2,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: