Două localităţi din Gorj au rămas fără primari

Oraşul Rovinari şi comuna Padeş au rămas fără primari vineri, după ce prefectul Alin Văcaru a încetat mandatele lui Laurenţiu Chivu şi Mihăiţă Troacă. Chivu a fost exclus din PPDD şi a pierdut astfel calitatea de ales local, el fiind viceprimar cu atribuţii de primar la Rovinari. În cazul lui Troacă, prefectul a invocat o condamnare cu suspendare, definitivă, primită de primarul PNL. Prefectul a încetat vineri şi mandatele a trei consilieri excluşi din PSD Peştişani, Ilie Fuiorea, Ion Poenaru şi Vasile Turtoi. Văcaru se aşteaptă ca aleşii să conteste în instanţă.

Cinci aleşi locali şi-au încetat mandatele înainte de termen. Prefectul a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, ordinele de suspendare pentru Laurenţiu Chivu, viceprimarul de la Rovinari, cu atribuţii de primar, şi Mihai Troacă, primarul de la Padeş. „Vineri dimineaţa, am semnat ordinele de suspendare din funcţii pentru doi primari: pentru domnul Chivu de la Rovinari, încetarea mandatului de consilier local, automat, şi cel de viceprimar, precum şi vacantarea locului; pentru domnul Troacă încetarea mandatului, precum şi preluarea atribuţiilor de actualul viceprimar de la Padeş, domnul Dragoteanu”, a declarat Alin Văcaru, prefectul de Gorj. Potrivit acestuia, la Rovinari urmează să fie convocată o şedinţă de Consiliu. „La Rovinari, consilierii vor alege un alt viceprimar care să preia atribuţiile de primar. Probabil, săptămâna viitoare se va întruni o şedinţă de Consiliul Local şi se va delega un consilier care să preia atribuţiile de primar”, spune Văcaru.

troaca_chivu

Ordine de suspendare a mandatelor au fost emise şi pentru consilierii locali de la Peştişani. Este vorba despre Ilie Fuiorea, Ion Poenaru şi Vasile Turtoi. „La fel ca şi în cazul viceprimarului de la PPDD, vom lua aceeaşi măsură. Am primit deja o adresă din partea Partidului Social Democrat prin care mi s-a adus la cunoştinţă că trei consilieri nu mai sunt înregimentaţi în acest partid, iar noi am emis ordinele de încetare a mandatelor celor trei consilieri şi de vacantare a celor trei posturi, ce vor fi ocupate ulterior de următori pe listă”, a declarat prefectul Văcaru.

INSTANŢĂ

Alin Văcaru se aşteptă să fie acţionat în instanţă, însă spune că procesele nu se vor finaliza până la alegerile de anul viitor, neexistând nici o şansă ca aleşii suspendaţi să-şi recapete funcţiile. „Noi nu am făcut decât să respectăm legea, după ce am primit adrese de la partide că nu mai sunt membri. În orice caz, nu se vor termina procesele până la încetarea mandatelor şi, clar, vor intra următorii pe liste”, a declarat Văcaru.

SUCCESORI

Cei trei consilieri excluşi din PSD ar putea fi înlocuiţi de Petre Cornoiu, Râiosu Ion şi conservatorul Cosmin Bojincă, directorul falimentarei Util Bonus Peştişani. La Rovinari, atribuţiile de primar ar putea fi preluate de Florin Ungureanu, preşedintele interimar al organizaţiei locale a PNL. 

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: