Surse: Chivu atacă în instanţă încetarea mandatului

Laurenţiu Chivu cere în instanţa de judecată, prin ordonanţă preşedinţială, anularea ordinului prefectului Alin Văcaru, prin care i-a fost încetat mandatul, susţin surse politice. Chivu şi-a pierdut mandatul după ce PP-DD i-a retras sprijinul politic, doar că PP-DD nu mai există după fuziunea cu UNPR. Pentru prima dată de la moartea primarului Filip, Laurenţiu Chivu spune cu subiect şi predicat că a deranjat interesele familiei acestuia şi că din acest motiv este dat la o parte. Afirmaţia este făcută pe reţele de socializare, Chivu nerăspunzând la telefon în ultimele zile.

Secretarul juridic Aurora Popescu a preluat conducerea primăriei Rovinari începând de luni, 7 septembrie. "Secretarul primărie împreună cu o treime din numărul consilierilor locali pot să întrunească şedinţa extraordinară prin care să aleagă din rândul consilierilor locali un viceprimar care să preia atribuţiile primarului", a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Chivu, reacţii pe facebook

Dupa ce şi-a pierdut postul, Laurențiu Chivu a început să arate cu degetul către familia Filip. Acesta a publicat pe contul de facebook o reacție după ce prefectul de Gorj i-a încetat mandatul. Chivu a spus că a prejudiciat familia Filip prin măsurile pe care le-a luat. "Am adus prejudicii familiei Filip prin masurile luate la primărie: Am aprobat să se demareze misiunea de audit intern privind situaţia financiar-contabilă la 31.07.2015. Am aprobat sa se prezinte de Direcția Economică gradul de colectare al impozitelor și taxelor locale, volumul cheltuielilor de capital (bugetul local și împrumut), volumul încasărilor din executări silite, volumul cheltuielilor materiale (bugetul local și împrumut), volumul fondurilor europene atrase și care este situația arieratelor la 31.07.2015 ", a scris Chivu pe facebook. Mai mult, Chivu spune că a fost ameninţat cu pierderea locului de muncă de la CE Oltenia, de unde a fost detaşat la primărie pe perioada mandatului.

Filip: Chivu este în stare de şoc

Robert Filip nu a vrut să comenteze prea mult pe seama celor spuse de Laurenţiu Chivu. "Laurențiu Chivu se află într-o stare de şoc după moartea primarului Dorin Filip. Este de nerecunoscut atât din punctul nostru de vedere ca foşti colegi, cât şi din punctul de vedere al angajaţilor primăriei şi al locuitorilor din oraşul Rovinari A suferit un şoc emoţional sau nu ştiu ce fel de şocuri o fi suferit el. Nu vreau să intru în polemică cu el. Noi, ca partid, nu ni-l mai putem asuma pentru că există neconcordanţe în tot ceea ce zice el şi ceea ce face", a comentat Robert Filip.  

Liberalii au majoritate în consiliu

Liderii PNL Gorj spun că nu au luat încă o decizie în ceea ce privește situația de la Rovinari și că vor urma consultări la mijlocul acestei săptămâni. Liberalii au majoritate în Consiliul Local Rovinari și pot promova cu ușurință un consilier care să preia atribuțiile de primar. Variantele vehiculate până în acest moment sunt fie Florin Ungureanu de la vechiul PNL, fie Claudiu Vodislav de la vechiul PDL. "Situația la Rovinari este în felul următor: S-a emis ordinul, o să ne vedem și noi zilele acestea, miercuri vine și domnul Tudor Barbu și o să discutăm în concret. Se vor mai întâlni și consilierii, vor discuta și ei între ei. Practic, în momentul acesta procedura legală este următoarea. Trebuie să se convoace o ședință extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi, numirea unui consilier care să îndeplinească funcția de primar. Ca să alegi un viceprimar trebuie făcută o ședință extraordinară. Și atunci, după ce se alege acest consilier, el va convoca o ședință de Consiliu Local cu scopul de alegere a unui viceprimar", a declarat Dan Vâlceanu, co-președinte al PNL Gorj.  

Laurentiu_Chivu_august_1

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: