Blocajul unor cariere miniere amână închiderea altora

Mai multe cariere miniere sunt blocate fie de lipsa exproprierilor, fie din cauză că nu sunt obţinute avizele pentru defrişarea unor păduri. Blocajele unor cariere a prelungit viaţa altora, care erau programate pentru închidere.

Un document al CE Oltenia arată că procedurile privind încetarea activităţii în carierele Rovinari şi Husnicioara vor fi amânate cu un an. „Ţinând cont de întârzierea înregistrată în ceea ce priveşte adoptarea hotărârilor de guvern pentru aprobarea exproprierii pentru cauză de utilitate publică a proprietăţilor din coridoarele de expropriere aferente carierelor Roşia şi Jilţ Sud, se va amâna cu un an demararea procedurilor privind încetarea activităţii în perimetrele miniere aferente carierelor Husnicioara şi Rovinari, în vederea asigurării cărbunelui necesar realizării producţiei de energie estimată pentru perioada 2018-2020”, arată CE Oltenia.

Având în vedere că la Cariera Husnicioara nu sunt probleme deosebite cu exproprierile, este prognozată o producţie de 850.000 de tone în 2018. „Menţionăm că, după realizarea tuturor exproprierilor planificate, este necesară o perioadă de 1,5 - 2 ani pentru punerea în aplicare a hotărârilor de guvern”, arată documentul citat.

Producţia estimată în această perioadă este de 22 milioane de tone de cărbune şi 15TWh/an, iar pentru asta personalul productiv va lucra în regim de 6-7 zile pe săptămână.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: