UM Sadu, în impas. Soluţii pentru fabrica de armament

Uzina Mecanică Sadu are nevoie de investiţii pentru a putea onora comenzile contractate. Primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, a explicat că este nevoie urgent de bani pentru achiziţionarea de utilaje. Deputatul Mihai Weber a purtat discuţii cu noul ministru al Economiei, Gheorghe Simon, şi vorbeşte despre două posibilităţi de sprijinire a activităţii UM Sadu.

Primarul din Bumbeşti Jiu a vorbit despre problemele cu care se confruntă UM Sadu în cadrul unei emisiuni tv. Edilul a explicat că unitatea de producere a armamentului este vitală pentru Bumbeşti Jiu şi că toate demersurile referitoare la sprijinirea uzinei s-au blocat odată cu schimbarea Guvernului. „Priorităţile sunt pe două paliere de timp. Imediate, care ţin de investiţii de care uzina are nevoie pentru a face faţă comenzilor pe care le are în derulare şi o proiecţie a unor investiţii pe termen mediu şi lung, care vizează o retehnologizare a întregii activităţi de la Uzina Mecanică Sadu”, a declarat Constantin Bobaru.

Edilul a explicat că UM Sadu are nevoie de utilaje. „Nu poţi face o comandă dacă nu ai o finanţare certă, aşa că sunt demersuri pentru un credit de angajament şi pe un contract cadru făcut cu furnizorii de echipamente”, a mai spus primarul din Bumbeşti Jiu.

Deputatul Mihai Weber vorbeşte despre două variante pe care Ministerul Economiei le-ar lua în calcul pentru sprijinirea UM Sadu. „Am avut o discuţie cu noul ministru al Economiei. A preluat toate obiectivele de la fostul ministru cu care chiar făcusem un plan de atac, în sensul că UM Sadu va primi atenţia cuvenită. Se încearcă chiar a muta o linie tehnologică de la Cugir, care nu-i funcţională, la UM Sadu. De asemenea, sunt câteva echipamente, utilaje, care ar trebui aduse, pentru că o linie întreagă este destul de scumpă, pentru a completa tot ce înseamnă o productivitate mai mărită. Acest update la linia existentă se va face printr-o investiţie cu sursă financiară. Din păcate, unităţile acestea cu profil nu beneficiază de fonduri europene”, a explicat Mihai Weber.

Deputatul a spus că va mai purta discuţii cu ministrul Gheorghe Simon pe această temă şi că îi va propune să ia parte la o discuţie aplicată la UM Sadu.

Vizualizări: 2,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: