Fermele de pui din Târgu Jiu, deschise în primăvară

Primele ferme de creştere a păsărilor din Târgu Jiu vor fi deschise la 1 mai. Zeci de gorjeni au fost angajaţi deja, iar recrutările continuă. Pentru funcţionarea fermelor este nevoie de sute de muncitori, iar investitorii se plâng că nu găsesc personal calificat.

Pentru început, investitorii de la Avicola vor să deschidă mare parte din cele şapte ferme de păsări existente la Târgu Jiu şi Scoarţa. Avirom Plus SRL face parte, alături de alte firme, din Grupul agricol Carmistin şi s-a ocupat de recrutarea de personal şi de obţinerea autorizaţiilor pentru funcţionarea fermelor. Societatea a comunicat recent la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj circa 40 de locuri de muncă vacante, meseriile fiind de crescător păsări, manipulant mărfuri şi muncitor necalificat în agricultură, ultimele fiind cele mai multe, circa 20 de posturi. Muncitorii necalificaţi se vor ocupa de prinderea puilor şi de manipularea lor.

Reprezentanţii societăţii Avicarvil, care de asemenea face parte din grupul Carmistin, spun că fermele de la Târgu Jiu îşi vor începe activitatea în primăvară. „Suntem în grafic, de la 1 mai vrem să deschidem fermele. Aşa vom face. Până acum am angajat vreo 80 de persoane, până la 600 tot angajăm. Deja avem sute de CV-uri depuse, 500-600. Începem activitatea cu 80% din ferme”, a explicat Tiberiu Berbece, directorul societăţii Avicarvil.

Gorjenii interesaţi să lucreze în cadrul acestor ferme îşi pot depune CV-urile la fostul sediu Avicola de pe strada Mărgăritarului. Investitorii spun că cel mai greu le este să găsească persoane care să ocupe posturi de electricieni, şoferi, mecanici, ingineri în industria alimentară pentru abator, medici veterinari, tehnicieni veterinari sau economişti.

INVESTIŢIE

Complexul Avicola Târgu Jiu a fost cumpărat cu 4 milioane de euro, fără TVA, de la lichidatorul judiciar al Avicola. Investiţiile în fermele de la Târgu Jiu se ridică la 15 milioane de euro.      

Vizualizări: 2,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: