Blocați în trenuri din cauza unui pantograf defect

În ziua în care CFR le-a oferit călătorilor săi o reducere de 50% dacă mergeau cu trenul împreună cu persoana iubită, de Sfântul Valentin, sute de persoane aflate în patru garnituri au rămas blocate pe raza gărilor din Bărbătești și Jupânești.

O defecțiune la un pantograf a făcut ca o locomotivă să nu mai poată să își continue miercuri traseul, neavând cum să se alimenteze la rețeaua electrică. Până la remedierea problemei oamenii au trebuit să aștepte în trenurile înghețate, fără să primească vreo explicație pentru cele întâmplate.

Compania de transport feroviar a fost nevoită să oprească trenurile începând cu ora 5.00 dimineața, după semnalarea avariei de la Bărbătești. Trenurile circulau între Craiova și Petroșani, cu trecere prin Târgu Cărbunești și Târgu Jiu. Ore în șir oamenii care s-au aflat în aceste trenuri au stat și au așteptat în zadar să le spună cineva vreo informație despre ce se întâmplă și cât mai durează problema. „De cinci ore suntem aici și nu ne-au băgat în seamă absolut deloc. Nu a interesat pe nimeni că avem abonamente, că nu am mai ajuns la locul de muncă. Nici măcar nu știm când vom pleca și cum pentru că nu discută nimeni cu noi”, s-a plâns o călătoare.

Un bărbat aflat în trenul blocat la Bărbătești a fost și mai nemulțumit, el menționând că angajații CFR au chemat polițiștii din gară în sprijinul lor, de teamă că oamenii și-ar putea manifesta și altfel nemulțumirile pe care le aveau. „De la ora 5.00 stăm aici și nu ne spun cât stăm, de ce stăm. Dumnealor au chemat polițiștii când le-am cerut răspunsuri. Ne duceam și noi la serviciu. În tren e frig, sunt condiții inumane. Nu vreți să vedeți wc-urile cum arată după atâtea ore, iar nouă nu ne spune nimeni cât mai avem de așteptat aici ca proștii”, s-a plâns bărbatul.

Polițiștii de la Transporturi Feroviare nu au aplicat nicio sancțiune sau avertisment vreunui călător, neavând motive pentru așa ceva, în ciuda temerilor pe care le-au simțit angajații CFR la un moment dat. Defecțiunea la pantograful care nu s-a mai alimentat la rețeaua electrică a fost remediată în jurul orei 10.00. Atunci trenurile au început să se pună în mișcare, iar oamenii să își continue călătoria. În tot acest timp, pe calea ferată au fost blocate și câteva trenuri de marfă, care și-au reluat și ele călătoria după ce și-au continuat traseul cele de persoane.

Galerie foto



Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: