Blocuri imposibil de modernizat de către primărie: "Am vrea, dar nu se poate"

Situație încâlcită în orașul Târgu-Cărbunești, din județul Gorj. În timp ce oamenii solicită sprijinul primăriei ca să poată reabilita blocurile, să le izoleze ori să schimbe acoperișurile și să curețe subsolurile transformate în focare de infecție, autoritățile ridică din umeri. Ar vrea să intervină, dar nu pot. Nu există nicio asociație de proprietari, așa că primăria are mâinile legate nefiind proprietar pe aceste imobile.

Problema este ridicată des de localnicii din oraș. Edilul Dănuț Birău a explicat că nu există nicio asociație de proprietari funcțională în Târgu-Cărbunești așa că primăriei îi este imposibil să acceseze fonduri ca să poată moderniza fațadele blocurilor, să schimbe acoperișurile ori să igienizeze subsolurile.

„Noi avem o mare problemă. În 1996, s-a terminat cu încălzirea centralizată și au dispărut asociațiile de proprietari. Primăria, ca să poată ajuta în mod legal, pentru izolare, acoperișuri pentru că sunt mari probleme, pentru a intra la subsoluri trebuie să intre în parteneriat cu asociații de proprietari. Acestea nu sunt funcționale. Este una veche. S-a încercat realizarea acestei asociații, s-a mers la Tribunal, s-a obținut o hotărâre pentru înființarea acelei asociații, dar lucrurile s-au oprit aici”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Edilul a explicat că există o asociație de proprietari, dar nu are niciun membru. În aceste condiții, autoritățile nu pot face rost de bani ca să modernizeze blocurile. „Noi trebuie să prezentăm o carte funciară că suntem proprietari sau parteneri cu asociațiile de proprietari. Partenerul nostru a lipsit. Este o asociație acum, care a fost înființată în 2016. Procedura este simplă. Oamenii trebuie să vină în această asociație și noi vom putea să dăm exemplu cu trei, patru scări de bloc ca puterea exemplului să fie și pentru ceilalți ca să putem să obținem fonduri. Am vrea, dar nu este în domeniul public. Dacă nu avem parteneriat cu o asociație de proprietari, nu se poate obține niciun fond”, a mai spus Birău, la Accent TV.

Vizualizări: 2,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: