Boeriu promite fonduri pentru modernizarea secţiei de boli infecţioase

Secţia de Boli Infecţioase va intra în curând într-un proces de reabilitate cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii. Clădirea în care se află această secţie este veche de aproximativ 150 de ani, timp în care nu s-au făcut decât reparaţii minore, şi acestea în urmă cu mai bine de 10 ani. Secţia de Boli Infecţioase trebuia să intre în procesul de reabilitare încă de la sfârşitul anului trecut, imediat după ce a fost modernizată Secţia de Oncologie, însă din lipsa fondurilor acest lucru nu a fost posibil. Clădirea în care se află Secţia de Boli Infecţioase este veche de aproximativ 150 de ani, timp în care nu s-au făcut decât mici reparaţii acolo unde a fost cazul. Ferestre care nu se mai închid, pereţi plin de igrasie sau care stau să cadă în orice moment, mobilier învechit, cam astea sunt condiţiile la care trebuie să se adapteze bolnavii care au ghinionul să ajungă în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Această secţie trebuia să intre într-un proces de reabilitare încă de la sfârşitul anului trecut, după ce a fost renovată Secţia de Oncologie, numai că, din lipsa fondurilor, acest lucru nu a mai fost posibil. 
 Şefa secţiei speră ca de acestă dată să se facă ceva, deşi este conştientă de faptul că şi spitalele au fost afectate de criza financiară. „Chiar este nevoie de o reabilitare şi în secţia noastră. Ni s-a promis de foarte mult timp, dar mereu a apărut câte ceva. Era programată pentru modernizare în al treilea trimestru al anului trecut, însă Secţia de Oncologie a avut prioritate. Sperăm ca de acestă dată să nu mai intervină nimic şi să fie modernizată şi Secţia de Boli Infecţioase, deşi suntem în criză financiară”, a declarat Vasilica Iliescu, Şefa Secţiei de Boli Infecţioase.
 Marius Boieriu susţine că pentru reabilitarea Secţiei de Boli Infecţioase se vor primi bani de la Ministerul Sănătăţii şi costurile se vor ridica la câteva miliarde de lei vechi. În prezent se efectuează studii de fezabilitate şi se fac proiecte, iar cel mai probabil din toamnă vor începe şi lucrările. „Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au mers la Bucureşti la o întâlnire cu Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, pentru a-i expune necesitate reabilitării secţieie de Boli Infecţioase. La spitalul de la Pasarelă au fost reabilitate toate secţiile, numai aceasta rămăsese şi este inestetică, mai ales că locaţia este foarte veche şi nu a fost amenajată de foarte mult timp. Cei de la minister au fost de acord şi aşa cum s-au făcut şi alte secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu se va face şi aceasta, pentru că ne dorim să avem un spital modern şi cu servicii medicale de calitate”, a declarat Marius Boieriu, directorul executiv al DSP Gorj. 
 


Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: