Protest în premieră al poliţiştilor gorjeni

Politiştii din toată ţara au ieşit ieri în stradă pentru a-şi cere drepturile. Spre deosebire de alte judeţe, unde au protestat sute de poliţişti, în Gorj doar circa 30 de oamenii ai legii au fost prezenţi în piaţa Prefecturii pentru a-şi spune nemulţumirile. Revendicările poliţiştilor sunt numeroase. În primul rând aceştia susţin că sunt obligaţi să asigure din banii proprii necesarul pentru desfăşurarea activităţii. Mai exact, spun ei, nu au primit bani pentru transport, echipament, pentru orele lucrate suplimentar căt şi pentru chirii. “Nu solicităm alte sporuri sau măriri de salariu, ci strict cele prevăzute de lege. Chiriile sunt suspendate din 31 mai, dreptul de echipament la fel, de prime de vacanţă nici nu poate fi vorba, nu am primit nimic anul acesta” susţine Ion Buculea preşedintele biroului teritorial Gorj al Sindicatului Naţional al poliţiştilor şi personalului contractual. 
 Oamenii legii sunt nemulţumiţi şi de faptul că multe dintre persoanele sancţionate de către ei scapă basma curată după ce contestă în instanţă. “Eu am avut ceva mai mult de suferit de pe urma meseriei pe care o practic. Am fost trimis în judecată pentru faptul că am aplicat nişte sancţiuni contravenţionale ce au fost anulate în instanţă. Nu numai sancţiunile date de către mine sunt anulate în instanţă ci şi ale altor colegi, asta înseamnă că toţi aplicăm amenzi pe nedrept?” spune poliţistul Marius Vîlceanu .
 Politiştii prezenţi ieri în faţa Prefecturii judetului Gorj nu se aflau în timpul programului de lucru, astfel că protestul nu a afectat asigurarea ordinii publice în judeţ. Astăzi oamenii legii o vor lua de la capăt. Vor fi prezenţi în piaţa Prefecturii din Tg-Jiu între orele 10-12. Ei sunt hotărâţi să meargă până în pânzele albe pentru a li se face dreptate, iar pentru asta vor continua protestele inclusiv în capitală, unde, cu siguranţă, vor veni mai mulţi poliţişti nemulţumiţi decât s-au prezentat ieri la Târgu Jiu. 
 


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: