Bolnavii Covid, internați de luni la spitalul din Novaci

Spitalul din Novaci va prelua de luni pacienți Covid, cu simptome ușoare și medii, dacă la celelalte spitale din Gorj nu vor mai fi locuri.

Managerul Emil Grigore a spus la Tele 3 că "La ultima ședință pe care am avut-o cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat ce se va întâmpla în momentul în care se vor ocupa locurile și la Dobrița. S-a luat hotărârea ca următorul spital suport Covid, care să trateze cazurile ușoare și medii, să fie Novaci".

Toate spitalele din Gorj pot să devină spitale suport Covid, dacă situația o va impune. Cel de la Novaci era trecut cu 20 de paturi. "Ținând cont de structura spitalului, este construcție monobloc, oferim o sută de locuri", a spus directorul Emil Grigore. "Am mutat tot ce se putea în ambulatoriu, ca să funcționeze ambulatoriul cu toate specialitățile și am organizat o sută de paturi în spital", a mai spus managerul spitalului, menționând că a vorbit cu personalul medical. S-a ajuns la concluzia că nu pot fi internați și pacienți cu Covid, și fără, astfel că se va merge doar pe pacienți Covid.

Din cele o sută de locuri, 65 sunt la Medicină Internă - cronici, 15 la Pediatrie, 10 la Chirurgie, restul pe Neurologie. La Novaci sunt și cinci paturi de Terapie Intensivă, dar fără ventilatoare. Pacienții pot beneficia de oxigen, dar, dacă situația se agravează, vor fi transferați. (A.A.)

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: