Sindicalist în domeniul sănătății: Medicii au ajuns extrem de epuizați

Doctorii din spitalele din Gorj fac un apel disperat, afirmând că medicii rezidenți ar trebui să își înceapă activitatea în adevăratul sens al cuvântului. Liderii de sindicat din domeniul medical spun că este nevoie de implicarea tuturor pentru a gestiona această pandemie, dar și faptul că sunt cadre medicale care au ajuns la epuizare.

Președintele Sindicatului ”Sănătatea” Gorj, Ion Măruță, spune că ar trebui scoase la concurs posturi, mai ales în situația în care ne aflăm. Tot acesta spune că sunt medici care sunt extrem de epuizați, chiar și cu 8 gărzi pe lună.

”Sunt medici care fac câte 7-8 gărzi, cum să poată duce un om atât? Am vorbit cu un medic și mi-a zis că este epuizat și că are 60 de pacienți, dar și câte 8 gărzi pe lună. Mi-a spus că nu mai poate. Ce ne facem, să reducem rezidențiatul cu un an, tocmai pentru a avea medici? Ce ne costă? Nimic, decât minte”, a spus Măruță.

Situația de la Gorj nu este una tocmai bună. Locuri la ATI nu mai sunt, iar numărul pacienților infectați cu noul coronavirus este din ce în ce mai mare.

Vizualizări: 960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: