Mii de elevi gorjeni sunt de luni pe învățământ online, fără internet

Toate școlile din Gorj sunt de luni pe scenariul roșu, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. În teorie, elevii stau acasă și învață, dar practic situația nu arată așa cum se prezintă. La nivelul județului Gorj sunt mii de elevi care nu au acces la o rețea de internet, dar nici la vreun dispozitiv care să-i ajute în a participa la orele de curs online.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că la nivelul județului sunt aproape 4 mii de elevi care nu au acces la internet. Numărul celor care nu au nici măcar un telefon, calculator, ori tabletele mult promise de Guvern este mai mare, fiind vorba despre 4.531 de copii.

”La nivelul județului Gorj, numărul elevilor care au acces la internet este de 36.202, iar numărul celor care nu au internet este de 3,796. De asemenea, cei care nu au niciun dispozitiv de pe care să învețe este de 4.531”, a spus Dana Constantinescu.

Pe de altă parte, sunt localități în Gorj unde nu a fost niciun caz de Covid de câteva săptămâni sau chiar luni, nefiind clar de ce nici acei copii nu pot merge la școală.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: