Bolnavii din satele izolate, în atenţia medicilor

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a format un comitet de coordonare şi de prevenire a situaţiilor de urgenţă alcătuit din medici primari, managerii spitalelor şi conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Din cauza vremii de afară s-a decis alcătuirea unui astfel de comitet care să identifice persoanele din judeţul Gorj care au probleme de sănătate dar care se află la domiciliu, cât şi localităţile greu accesibile pentru ambulanţe.

„La nivelul DSP Gorj a fost alcătuit un comitet care va funcţiona 24 de ore din 24 pentru o mai bună gestionare a situaţiilor de urgenţă care pot apărea în această perioadă legate de starea de sănătate a populaţiei. Am luat această hotărâre pentru a nu exista probleme deosebite şi monitoriza starea de sănătate a gorjenilor”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

În această perioadă vor fi identificaţi, prin intermediul medicilor de familie, toţi pacienţii care fac dializă şi stau în localităţi îndepărtate din judeţul Gorj. Totodată, vor fi monitorizaţi în permanenţă şi bolnavii cronici, copiii şi gravidele care mai au puţin până vor naşte. „Noi am luat legătura deja cu medicii de familie şi în primă fază vom identifica bolnavii dependenţi de dializă din localităţile îndepărtate de municipiul Târgu Jiu şi totodată greu accesibile pentru că aceştia trebuie să-şi facă tratamentul frecvent din două în două zile. În priorităţile noastre intră şi bolnavii cronici dar şi femeile gravide în ultimele luni care pot naşte în orice moment. „Vom avea în vedere şi copiii care sunt mai vulnerabili în această perioadă. Medicii de familie ştiu exact care persoane pot avea probleme pentru că ei îi cunosc cel mai bine”, a declarat Elena Piţian.

Cu ajutorul angajaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă vor fi identificate zonele greu accesibile din judeţ iar medicii de familie au obligaţia de a monitoriza pacienţii cu probleme. În cazul în care vor fi probleme se va solicita şi spijinul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj apelează şi la înţelegerea oamenilor şi fac un apel la aceştia ca în cazul în care cunosc persoane singure, neajutorate şi cu probleme de sănătate să anunţe imediat comitetul format tocmai în acest scop.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: