Bombă! Prefectul a primit propunerea de revocare a lui Călinoiu!

Deputatul Scarlat Iriza a scris azi, pe contul său de facebook, că noul prefect Gheorghe Paraschivu a primit propunerea de revocare a lui Ion Călinoiu, de la Direcția Juridică a Prefecturii, încă de luni, 07 martie a.c., și că documentul a ajuns și la mai multe structuri din București.
Totuși, având în vedere că până acum Paraschivu nu a dat curs acelei solicitări, Iriza opinează că prefectul așteaptă încuviințarea șoferului și a femeii de serviciu din Prefectură, întrucât opinia juriștilor nu-i este suficientă.
Iată mesajul deputatului Scarlat Iriza:
”Trebuie să fac eforturi din ce în ce mai mari ca să-l cred pe noul prefect de Gorj, Gheorghe Paraschivu, că se află în slujba legii și nu în slujba lui Ion Călinoiu.
În cursul acestei săptămâni am văzut propunerea de revocare din funcție a președintelui Consiliului Județean, adresată chiar de Direcția Juridică a Prefecturii, mai multor instituții de la nivel central, și, bineînțeles, prefectului Paraschivu.
Este un document foarte amplu, care are și un oarecare caracter de autodenunț penal, și în care se scrie negru pe alb că Ion Călinoiu trebuia revocat cu mult timp în urmă.
Joia viitoare se prescriu sancțiunile care trebuie aplicate lui Călinoiu. Probabil că prefectului Paraschivu nu-i este suficientă opinia Direcției Juridice și așteaptă acum încuviințarea șoferului și a femeii de serviciu din Prefectură.
În majoritatea documentelor oficiale, inclusiv în cele depuse în al doilea dosar în care se judecă cu Ion Călinoiu, ANI a susținut că raportul de constatare a incompatibilității este definitiv. Dar însuși faptul că ANI a refuzat să formuleze până acum, luni în șir, un răspuns clar la întrebările repetate ale Direcției Juridice din Prefectură denotă că la mijloc este ceva cât se poate de necurat.
Autodenunțul penal formulat în această cauză va face, însă, lumină.”
În altă ordine de idei, sursele noastre relatează că semnatarul autodenunțului penal a cerut să nu-i fie dezvăluită identitatea. Este elementul de care se prevalează Paraschivu când neagă existența acelui document oficial, care a ajuns și la Direcția Națională Anticorupție.

Vizualizări: 8,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: