Oiţă, Coman şi Porumbel, printre candidaţi lansaţi de PSD Gorj

PSD Gorj a mai lansat ieri încă 9 candidaţi la funcţia de primar. În mare parte sunt primari în funcţie, însă există şi excepţii. Este vorba despre: Tudor Oiţă, candidat la Primăria Negomir; Aurariu Coman, candidat la Primăria Godineşti şi Gheorghe Porumbel, candidat la Primăria Novaci. Tudor Oiţă, candidatul de la Negomir, a venit însoţit de Ion Gruescu, edilul care conduce primăria de 12 ani. Şi candidatul la Primăria Godineşti este susţinut de la nivel local, Aurariu Coman fiind însoţit de Vasile Cioată, liderul PSD Godineşti.

 PSD Gorj va merge la alegerile din vară cu actualii primari şi în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Urdari, Săuleşti, Teleşti şi Văgiuleşti. Pe lângă aceşti edili locali, liderii PSD Gorj i-a anunţat drept candidaţi şi pe Tudor Oiţă, Aurariu Coman şi Gheorghe Porumbel. Tudor Oiţă a fost prezentat de către primarul din Negomir, Ion Gruescu. Acesta spune că nu va mai candida nici măcar pentru un post de consilier local. „Eu mă retrag definitiv. El va prelua totul acolo, îşi va face o echipă de tineri, eu nu voi mai candida nici pe listele de consilieri locali. Îi mulţumesc viceprimarului cu care am lucrat 20 de ani şi m-am înţeles extraordinar de bine. Am constatat că relaţia dintre primar şi viceprimar este una dintre cheile succesului. Am mare încredere domnul Tudor Oiţă şi sper să fie un primar mult mai bun ca mine”, a declarat Ion Gruescu.

Tudor Oiţă şi-a propus să continue proiectele lui Gruescu şi speră să demareze noi investiţii în comună, mai ales că are experienţă în accesarea fondurilor europene, el fiind cel care se ocupă de atragerea unor astfel de finanţări de ani buni. „Vreau să-i mulţumesc domnului primar pentru încrederea pe care mi-o acordă. Lucrez cu dumnealui de 12 ani, în administraţia publică locală, sunt inspector pe programe pe fonduri europene şi achiziţii publice. În aceşti 12 ani am implementat şi am depus proiecte pe toate măsurile şi programele care au fost deschise. Sper ca proiectele actuale să le duc la bun sfârşit şi să demarez altele pentru ca în următorii ani, comuna Negomir să devină o comună europeană”, a declarat Oiţă.

 Porumbel: Actualul primar nu m-a vrut vice

Aurariu Coman a fost desemnat candidatul PSD la Godineşti, după ce actualul primar, Gheorghe Corbeanu a decis să se pensioneze. Coman se bucură de susţinerea organizaţiei locale, acesta a venit însoţit de preşedintele PSD Godineşti, Vasile Cioată. Aurariu Coman este deja familiarizat cu problemele localităţii, în momentul de faţă ocupând funcţia de viceprimar.

PSD Gorj va merge la Primăria Novaci pe mâna lui Gheorghe Porumbel. Acesta spune că nu va face o campanie murdară, chiar dacă actualul primar nu l-a acceptat în funcţia de viceprimar. „Datorită algoritmului politic a trebuit să-l susţin pe actualul primar al oraşului, pe domnul Dumitru Leuştean. Am promis novăcenilor că mă voi duce vice, dar de fapt adevărul este că primarul nu m-a vrut sub nici o formă. N-am de gând să fac o campanie murdară, am să le explic oamenilor nişte lucruri, iar pe cei care constat că nu înţeleg am să-i rog să meargă să vadă trei localităţi învecinate Novaciului, fac abstracţie de culoarea politică: Crasna, Baia de Fier şi Polovragi. După aceea am să-i rog să le compare cu oraşul Novaci”, a declarat Porumbel.

Galerie foto


Vizualizări: 2,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: