Bomba SIE vine din Monitorul Oficial

Trece luna iunie şi nu am avut parte de nicio demisie. Cum ce demisie ? Una răsunătoare din guvernarea Boc-Băsescu-PSD. După ce promisiunile de campanie din 2008 s-au dovedit minciuni ordinare, colac peste pupăză, a venit criza. Sub spectrul concedierii în masă, bugetarul de rând acceptă supus tăierea primelor şi reducerea salariului. Averile de neam prost ale bugetarilor de lux şi fraiereala legiferată în legătură cu salariile profesorilor au intrat într-un con de umbră. Tanti Ecaterina Andronescu de la Educaţie nu a dat socoteală nici până acum pentru promisiunile neonorate. La prima vedere, singurul demnitar care se mai dă în stambă pare a fi ministrul Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi. A prăduit, acolo, câteva sute de mii de dolari de la bugetul de stat pentru organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului. Asta să fie gaura cea mare a guvernării ? Se plictisesc jurnaliştii din lipsă de subiecte tari ? Nici vorbă.  Bomba vine de la Serviciul de Informaţii Externe. Printr-o banală Hotărâre de Guvern, doi înalţi demnitari au deconspirat cele mai secrete adrese din România. Sediile conspirate SIE au fost puse la dispoziţia tuturor în Monitorul Oficial (nr. 406 din 15/06/2009), prin HG nr. 665 din 03/06/2009 “pentru modificarea valorii de inventar a unor imobile înscrise în domeniul public al statului şi aflate în administrarea Serviciului de Informaţii Externe”. În anexă, o lungă listă cu secrete de stat, gratis pentru toată lumea. Locaţii ascunse până mai ieri de ochii muritorului de rând, moştenite de SIE din vremurile bune ale fostei Securităţi, ba chiar de la Serviciul Secret de Informaţii din anii ’40, au ieşit la iveală sub semnăturile directorului SIE Mihai Răzvan Ungureanu şi a ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea. O mică parte din averea aflată în custodia spionilor externi cuprinde sedii, terenuri, complexuri de vile de lux şi de protocol, sute de miloane de euro la dispoziţia securiştilor pentru “misiuni” sau întâlniri conspirate. Asta ca să nu vă mai întrebaţi unde se află Averea Diavolului !
În urmă cu doi ani, un jurnalist se alegea cu denunţ penal din partea Biroului Director al SIE, pentru că îndrăznise să facă acelaşi lucru. Duşmanul Poporului, Ohanesian Eduard, dăduse publicităţii câteva abuzuri ale bugetarilor de lux din spionajul extern, modul în care aceştia tocau banul public şi... adresele unor sedii de unde Securitatea comunistă călca în picioare drepturile fundamentale ale omului. 
Astăzi, securiştii lustraţi Silviu Predoiu, Vasile Sarcă şi Ungureanu şi-au făcut-o cu mâna lor, în văzul lumii. Şi-au postat adresele conspirate în Monitorul Oficial. Deşi ar trebui să-şi dea demisia “ieri”, să nu vă aşteptaţi să le crape obrazul de ruşine. Sunt nesimţiţi, neprofesionişti şi şantajabili. Nu pot fi suspectaţi nici măcar de trădare. Tocmai de aceea au fost aşezaţi la conducerea celui mai important serviciu secret românesc.  


Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: