Borăscu: Primarul Constantin Ţucu a dat startul curăţeniei în comună

Cu mic cu mare, cetăţenii comunei Borăscu au fost mobilizaţi de autorităţile locale pentru igienizarea comunei. Peste 100 de cetăţeni, beneficiari ai venitului minim garantat, dar şi şcolarii din comună au fost implicaţi în activităţile de curăţenie la nivel de localitate. Mai mult, în această primăvară administraţia locală vrea să planteze şi pomi pe terasamentele predispuse la alunecări, în punctele vulnerabile de la nivel de comună.

Autorităţile locale spun că au repartizat persoanele asistate social din comună pe sate, astfel încât în fiecare localitate să fie efectuate aceste lucrări de ecologizare. Şi tinerii din comună au fost implicaţi în aceste acţiuni, spune primarul comunei Borăscu, Constantin Ţucu. „Începând din 20 martie noi am declanşat acţiunea privind curăţenia în toată localitatea. Acţionăm cu cei de la 416, de asemenea le-am adus la cunoştinţă tuturor cetăţenilor din comună, atât prin adunările cetăţeneşti pe care le-am susţinut pe sate, precum şi în întâlnirile pe care le-am avut cu aceştia, ca în luna martie şi în aprilie, până în sărbătorile de Paşti, să facem curăţenie, atât prin măsuri de văruire a pomilor, de efectuare a şanţurilor de scurgere, de văruire a locuinţelor şi celelalte activităţi ce ţin de înfrumuseţarea localităţii. Persoanele asistate social acţionează la curăţirea zonelor unde au fost aduse aluviuni din cauza ploilor, iar pe pârâiaşul Jilţ care traversează localitatea deja am început tăierea arborilor pentru înlăturarea lor din albie, ca să nu mai obstrucţioneze cursul apei şi pentru a evita inundarea terenurilor. Elevii de la şcoală vor participa şi ei la colectarea gunoaielor mai ales la instituţiile de pe raza comunei, la şcoli, la biserici”, a declarat Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu.

În cele 7 sate ale comunei Borăscu locuiesc în prezent 3510 cetăţeni. Autorităţile locale au mai spus că vor vărui toţi stâlpii şi capetele de pod în perioada imediat următoare.    

Alunecările de teren, prevenite prin plantări de salcâmi

Mai multe zone de deal din comuna Borăscu sunt predispuse la alunecări de teren. Autorităţile locale spun că au făcut demersuri pentru evitarea acestora. „Începând din acest an am luat o măsură cu cei de la 416 şi dorim ca în acele zone care prezintă eroziuni ale solului, am  discutat şi cu cei de la ocoalele silvice, care ne vor da, contra-cost sau gratuit, acei puieţi de salcâm pentru a preveni aceste alunecări de teren la nivelul comunei. Ploile fiind în cantităţi aşa de mari, atât în toamnă, cât şi în această primăvară pe anumite porţiuni de teren au dislocat pământul şi au început să apară aceste alunecări de teren”, a mai spus primarul comunei Borăscu.

Multe dintre terenurile predispuse la alunecări sunt ale cetăţenilor, însă mai sunt şi suprafeţe care ţin de domeniul public al comunei.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: