Primar: Drumul Corobăi - Slivileşti va fi modernizat până la vară

Cetăţenii comunei Dragoteşti vor ajunge mai repede la Slivileşti chiar din acest an. Autorităţile locale spun că lucrările de modernizare a tronsonului de drum care asigură legătura între satul Corobăi şi comuna vecină sunt destul de avansate, în doar câteva luni fiind realizate deja jumătate. Constructorul a asigurat administraţia locală că până la mijlocul anului şoseaua va fi complet modernizată.

Modernizarea drumului comunal DC 67A Corobăi-Slivileşti, lucrare contractată de comuna Drăgoteşti care a accesat fonduri guvernamentale în acest sens, a intrat în linie dreaptă. Cetăţenii din zonă aşteptau de mult timp reabilitarea acestei şosele, asta pentru că nu a fost asfaltată niciodată şi când ploua devenea aproape impracticabilă. Acum, drumul este betonat pentru a oferi un confort sporit cetăţenilor comunei Dragoteşti, dar şi celorlalţi participanţi la trafic care tranzitează zona. „Calea de acces care face legătura cu Slivileşti este realizată în proporţie de 50%. Urmează ca până la mijlocul anului să îl finalizăm şi să ne bucurăm cu toţii de acest drum de care beneficiază atât cetăţenii comunei Dragoteşti, cât şi cetăţenii celorlalte comune, Slivileşti, Negomir, Bolboşi şi din alte localităţi, care îl folosesc. Sunt circa 2.5 km de drum modernizat. Lucrarea a fost câştigată de o firmă din judeţul Gorj. Investiţia se ridică la circa 1.4 milioane. Este demarată prin Ministerul Dezvoltării care a şi făcut plăţile pentru lucrările realizate în perioada februarie-martie. Constructorul şi-a făcut datoria şi îi mulţumim pe această cale. Ne-a promis solemn, chiar şi prin actele pe care le-a prezentat la primărie, că până în luna august lucrările vor fi finalizate”, a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.

Modernizarea şoselei a implicat turnarea de beton pe tot acest tronson. Drumul are o lăţime de 5 km, iar acolo unde se impune vor fi montaţi parapeţi de protecţie şi vor fi realizate drenuri de scurgere a apei pluviale.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: