Târgu Jiu: Finalizarea pieţei închise, amânată până la toamnă

Autorităţile locale din Târgu Jiu promit de ani buni comercianţilor şi producătorilor o piaţă închisă, însă nici iarna trecută nu au reuşit să termine construcţia. Următorul termen de finalizare a fost stabilit pentru toamna acestui an.

Conducerea Edilitara, societatea care va administra piaţa închisă, spune că, în curând, clădirea va fi inaugurată. „Este aproape gata. Când primesc ok-ul de preluare, o să o preluăm. Este gata, au fost câteva lucruri de pus la punct. Cred că sunt chestiuni de zile până ce va fi inaugurată. O să intre în administrarea Edilitara, iar pentru perioada rece, din octombrie-noiembrie anul acesta, producătorii şi societăţile care îşi desfăşoară activitatea sub cupolă o să aibă posibilitatea să aibă o masă acolo pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii civilizate, la căldură. Sunt alte condiţii, cald, marfa nu se va deprecia, e vorba şi de sănătatea producătorilor şi a celor care comercializează. Autoritatea locală şi-a făcut datoria la strigătul lor şi apelul dumneavoastră s-au luat măsuri, acum rămâne să vedem cum ne desfăşurăm activitatea”, a declarat într-o conferinţă de presă Alexandru Zaharia, şeful societăţii Edilitara.   

Modernizarea pieţei centrale prin realizarea acestei hale închise a costat aproape 3 milioane de lei, bani de la bugetul se stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi cofinanţare din bugetul local,  iar termenul de execuţie al lucrărilor a fost iniţial de 9 luni, apoi  de 2 ani, conform indicatorilor tehnico-economici reactualizaţi. Promisiunile autorităţilor locale sunt încă din 2011, iar lucrarea trebuia să fie gata din luna mai a anului 2013. Şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, a spus că societatea Tehnoinstal este cea care s-a ocupat de construirea acestei clădiri.

Autorităţile locale spun că producătorii şi comercianţii care îşi vor vinde legumele şi fructele în piaţa închisă nu vor plăti suplimentar faţă de taxa percepută la mesele din piaţa deschisă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: