Sute de copii, poliţişti pentru o zi

Aproximativ 500 de copii de la şcolile din municipiu au participat ieri la activităţile organizate la sediul IPJ Gorj de Ziua Poliţiei. Copiii au admirat armele, motocicletele şi maşinile din dotarea poliţiei. Atenţia le-a fost captată la maxim în momentul în care a fost simulat un jaf, hoţul fiind prins cu ajutorul unui câine poliţist.

Ziua Poliţiei Române a fost marcată şi la Târgu Jiu printr-o serie de activităţi care au avut loc la sediul IPJ Gorj. Sute de copii au participat la demonstraţiile poliţiştilor. Comandantul Gheorghe Parepa le-a vorbit copiilor despre importanţa evenimentului. De asemenea, a precizat că au avut loc şi avansări în grad. „De Ziua Poliţiei la Gorj am avut mai multe activităţi organizate. De dimineaţă a fost o ceremonie organizată în sistem videoconferinţă la nivel naţional. De asemenea, am avut organizată avansarea colegilor mei ofiţeri şi agenţi de poliţie înainte de termen sau la împlinirea stagiului minim în grad, mai multe întâlniri cu colaboratorii noştri în realizarea actului profesional şi nu în ultimul rând o prezentare a tehnicii din dotarea gorjenilor, cu predilecţie pentru copii, că ei sunt cei mai entuziasmaţi”, a declarat Gheorghe Parepa.

Copiii s-au arătat a fi foarte încântaţi de armele şi maşinile din dotarea poliţiei. „Vreau să mă fac şi eu poliţist când voi fi mare ca să prind hoţii. Cel mai mult îmi place maşina poliţiei şi mitraliera. Şi dacă nu o foloseşti, hoţii se sperie când o văd”, a spus unul dintre copii. Micuţii nu şi-au încheiat vizita fără a asista la simularea unui jaf, hoţul fiind prins cu ajutorul unui câine poliţist.

poltie_4politie

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: