Boza a promis investiții mai mari în minerit. Ce s-a făcut!

Complexul Energetic Oltenia a realizat în primele șase luni ale anului investiții de 210 milioane de lei, mai puțin de o treime din cele prognozate pentru întreg anul 2019. Așa cum s-a promis, în acest an au fost cheltuiți mai mulți bani în carierele miniere decât în termocentrale.

Din cele 210 milioane de lei cheltuite în primul semestru la capitolul Investiții, peste 70,8 milioane au fost în partea de minerit, circa 60,4 milioane în zona de energie, iar diferența a însemnat rambursări de credite.

Suma cheltuită pentru investiții în carierele miniere a fost mult peste cea din perioada similară a anului trecut, când cheltuielile au fost de numai 40 de milioane, dar oamenii spun că nu s-a cunoscut mare lucru. Necesarul de investiții este atât de mare, încât suplimentarea de fonduri aproape că nu s-a simțit.

În zona minieră, investițiile au constat în: achiziții de terenuri, reparații curente ale utilajelor, montări, demontări sau prelungiri de benzi transportoare.

Pe partea de energie, au fost investiții în modernizarea Grupului 5 Rovinari, în dezvoltarea de noi capacități pe gaze la Craiova II și în menținerea capacității de funcționare a termocentralei din Turceni. (A.A.)

Vizualizări: 1,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: